Με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε κάποιες περιοχές της Κύπρου μέχρι Δευτέρα

Αλλάζει μερικώς το καιρικό τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο σε κάποιες περιοχές και όχι για όλο το νησί. Ασταθές ρεύμα αέρα εισέρχεται στην περιοχή μας με αποτέλεσμα μεσημέρι με απόγευμα να έχουμε αναπτύξεις νεφώσεων με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινά και προς εσωτερικό. Αποδυναμωμένο θερμό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να μας επηρεάζει με την θερμοκρασία να μην μεταβάλλεται ιδιαίτερα παραμένοντας σε κανονικές θερμοκρασιακές τιμές για την περίοδο που διανύουμε. Δροσερό ρεύμα αέρα από τα βόρεια κινείται νότια προς Ελλάδα διατηρώντας τις θερμοκρασίες σε πιο ανεχτά επίπεδα αλλά να ευνοούν και σε κάποια φαινόμενα.

Χαμηλό βαρομετρικό με αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα εισέρχεται από Ατλαντικό σε δυτική-βορειοδυτική προκαλώντας άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες και πιθανόν έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Κάτω από την αποκομμένη διαταραχή ανηφορίζει θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής που σταδιακά θα απλώνεται σε Μεσόγειο για να μας απασχολήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα αρχής γενομένης από Τρίτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία σε άνοδο και δείχνει να επιστρέφουμε μέχρι το τέλος τους μήνα στα 40αρια με το καιρό να γίνεται πιο θερμός από αυτήν την εβδομάδα και να είμαστε πάνω της κανονικής..

Παρασκευή 23 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση αυγινές ώρες τοπικά αυξημένη ενώ μεσημέρι προς απόγευμα ανάπτυξη νεφώσεων στα ορεινά και εσωτερικό με τοπικές βροχές στα ορεινά ενώ στο εσωτερικό είναι πιο χαμηλό το ρίσκο και αν θα έχει κάτι θα είναι στο ανατολικό του τμήμα. Σε παράλιες περιοχές δεν αναμένεται να έχει βροχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Σε κανονικές τιμές
Εσωτερικό: 35-37 βαθμούς.
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 30-32
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 31-33
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 32-33
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 31-33
Ορεινά: 26-30
Τρόοδος: 24
Ημιορεινά: 30-33

Άνεμος: Βορειοανατολικό σε Βορειοδυτικό ρεύμα αέρα στα βόρεια-βορειοδυτικά, δυτικές περιοχές εσωτερικού αλλά και βόρειες περιοχές της οροσειράς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Νότιο-Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα εντάσεως 1 έως 3 ενώ μεσημέρι προς απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα ανατολικά το απόγευμα έως 4 μποφόρ.

Καιρικές συνθήκες από Σάββατο μέχρι Δευτέρα 24-26/7 ηλιοφάνεια που αυγινές ώρες θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση ενώ μεσημέρι με απόγευμα αυξημένες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό θα δίνουν τοπικές βροχές και πιο περιορισμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά και εσωτερικού περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό από 36 έως 38 βαθμούς ενώ στα παράλια 30-33 βαθμούς περίπου ενώ τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 34 βαθμούς πολύ τοπικά.

Άνεμος 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ.

Υγρασία την Παρασκευή από 40 έως 75%. Μέτρια έως αυξημένα ποσοστά υγρασίας Σάββατο και Κυριακή.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.