Πρόσκαιρη μικρή άνοδος για Πέμπτη με πτώση από Παρασκευή-Ενισχυμένο ρεύμα αέρα στην περιοχή μας

Με θερμοκρασίες λίγο πάνω της κανονικής για αύριο Πέμπτη λόγω της θέσης που θα έχει η αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα ευνοήσει να μας επηρεάζει ελαφρώς θερμό προς θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Αυτό θα είναι πρόσκαιρο διότι στα δυτικά της Κύπρου σε κεντρική Μεσόγειο λόγω της αποκομμένης λίμνης οι θερμοκρασίες είναι κανονικές έως και λίγους βαθμούς πιο κάτω που όπως φαίνεται λόγω τους ρεύματος αέρα από Παρασκευή θα μετακινηθούν προς την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση την Παρασκευή και να είμαστε σε κανονικές τιμές έως πολύ ελαφρώς κάτω σε κάποιες περιοχές για διάστημα 2-3 ημερών.

Η Αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα που απασχολεί περιοχές κεντρικής Μεσογείου σε Ιταλία και Ελλάδα με τοπικές βροχές και κάποιες καταιγίδες με την Κύπρο να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από φαινόμενα εκτός από πολύ τοπικές και περιορισμένες βροχούλες που όμως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη σε κεντρική Μεσόγειο ακολουθώντας μια βορειοανατολική πορεία προς Μαύρη θάλασσα με σταδιακή εξασθένηση. Η πορεία που θα ακολουθήσει από Παρασκευή θα ευνοήσει σε αλλαγή ρεύματος αέρα στην περιοχή μας βοηθώντας στο να πέσει λίγους βαθμούς η θερμοκρασία αφού θα εκτοπίζεται το θερμό ρεύμα αέρα πιο ανατολικά.

Την Κυριακή αναμένεται μια μικρή τοπική άνοδος θερμοκρασίας(όχι κάτι το ιδιαίτερο) αλλά αυτό και πάλι σύντομο χρονικό διάστημα αφού αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται πτώση θερμοκρασίας για να είμαστε και κάτω της κανονικής λίγους βαθμούς το διάστημα 14-17 Σεπτεμβρίου με το ενδεχόμενο για κάποιες τοπικές βροχές όχι σε όλο το νησί όμως. Μέχρι στιγμής αυτό το ρίσκο είναι μικρό και θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί κάτι που θα ενημερωθείτε.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και πολύ τοπική χαμηλή νέφωση με θερμοκρασίες 28-29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29-31 βαθμούς στα δυτικά και στους 30-31 βαθμούς νότια-νοτιοανατολικά και έως 30 βαθμούς στα ανατολικά. Στα ορεινά 20-26 βαθμούς. Άνεμος Δυτικός-Νοτιοδυτικός 1-3 μποφόρ. Υγρασία σε μέτρια έως ελαφρώς υψηλά ποσοστά και θα είναι στο 37-42% στο εσωτερικό και στο 53-62% στα παράλια. Στα ορεινά 45-55%.

Μεσημεριανές ώρες ηλιοφάνεια με ανάπτυξη νεφώσεων σε ορεινά και εσωτερικό αλλά περιορισμένες.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο με μέγιστες στο εσωτερικό 34-35 βαθμούς και πολύ πιο τοπικά κοντά σε Λευκωσία και προς Μεσαορία έως 36 βαθμούς, στους 30-32 βαθμούς στα δυτικά και στους 32-34 βαθμούς στα νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 23-29 βαθμούς και στους 30-34 βαθμούς στα ημιορεινά. Άνεμος 2 έως 3 έως και 4 μποφόρ ενώ στα νότια-νοτιοανατολικά και βόρεια-βορειοδυτικά και έως 5 μποφόρ. Στα πολύ νότια τοπικά και έως 6 μποφόρ. Δυτικός-Βορειοδυτικός έως Νοτιοδυτικός. Υγρασία σε χαμηλά έως μέτρια ποσοστά και θα είναι στο 29-32% στο εσωτερικό και στο 43-58% στα παράλια. Στα ορεινά 42-46%.

Απόγευμα προς βράδυ και κυρίως βραδινές ώρες αίθριος καιρός με τον άνεμο να είναι Δυτικός-Βορειοδυτικός. Ένταση 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, δυτικά και νότια έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία το βράδυ προς ξημέρωμα πέφτει κάτω από τους 24 βαθμούς. Υγρασία στο 52-65% στο εσωτερικό και στο 55-60% στα παράλια αλλά στα δυτικά έως 75%. Στα ορεινά 30-35%.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αυγινές ώρες Πέμπτης πέφτουν στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20-24 βαθμούς στα παράλια και 13-16 βαθμούς στα ορεινά.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και τοπική χαμηλή νέφωση πιο αυξημένη στα δυτικά με θερμοκρασίες 27-28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 βαθμούς στα δυτικά και στους 28-30 βαθμούς νότια-νοτιοανατολικά και έως 28 βαθμούς στα ανατολικά. Στα ορεινά 19-24 βαθμούς. Άνεμος Δυτικός-Νοτιοδυτικός 1-3 μποφόρ. Υγρασία σε μέτρια έως ελαφρώς υψηλά ποσοστά και θα είναι στο 42-47% στο εσωτερικό και στο 56-68% στα παράλια. Στα ορεινά 35-55%.

Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις από ορεινά προς εσωτερικό και ανατολικά ενώ στα δυτικά θα συνεχίσει να παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση με μέγιστες στο εσωτερικό 32-33 βαθμούς, ενώ πολύ τοπικά προς Μεσαορία έως 34 βαθμούς, στους 28-30 βαθμούς στα δυτικά και στους 30-32 βαθμούς στα νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 21-27 βαθμούς και στους 28-32 βαθμούς στα ημιορεινά. Άνεμος 2 έως 4 μποφόρ κυρίως ενώ στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά παράλια έως 5-6 μποφόρ. Αναμένεται ενισχυμένο ρεύμα αέρα στην περιοχή μας. Υγρασία σε μέτρια ποσοστά και θα είναι στο 30-34% στο εσωτερικό και στο 43-60% στα παράλια. Στα ορεινά 50-60%.

Απόγευμα προς βράδυ και κυρίως βραδινές ώρες αίθριος καιρός ενώ στα δυτικά χαμηλή νέφωση με τον άνεμο να είναι Δυτικός-Βορειοδυτικός. Ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία το βράδυ προς ξημέρωμα πέφτει κάτω από τους 23 βαθμούς. Υγρασία στο 65-75% στο εσωτερικό και στο 65-72% στα παράλια. Στα ορεινά 25-35%.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αυγινές ώρες Παρασκευής πέφτουν στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 20-23 βαθμούς στα παράλια και 12-15 βαθμούς στα ορεινά.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Αυγινές με πρωινές ώρες χαμηλή νέφωση. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές αυξημένες νεφώσεις σε ορεινά, εσωτερικό και ανατολικά με πολύ μικρό ενδεχόμενο περιορισμένης τοπικής βροχής. Θερμοκρασία σε πολύ μικρή πτώση τοπικά με μέγιστες στο εσωτερικό 32-33 βαθμούς, στους 30-32 βαθμούς στα δυτικά ,νότια-νοτιοανατολικά και στους 30-31 βαθμούς στα ανατολικά. Στα ορεινά 22-28 βαθμούς και στους 29-32 βαθμούς στα ημιορεινά. Άνεμος Δυτικός-Βορειοδυτικός έως Νοτιοδυτικός 2 έως 3 και παροδικά έως 4 μποφόρ κυρίως μεσημέρι προς απόγευμα ενώ στα παράλια και έως 5 μποφόρ που τοπικά στα νότια και έως 6 μποφόρ. Ενισχυμένο ρεύμα αέρα ναι αλλά λίγο πιο κάτω από Παρασκευή.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις σε ορεινά προς εσωτερικό. Θερμοκρασία σε πολύ μικρή άνοδο τοπικά με μέγιστες στο εσωτερικό 32-34 βαθμούς, στους 30-31 βαθμούς στα δυτικά ,νότια-νοτιοανατολικά και στους 30-31 βαθμούς στα ανατολικά. Στα ορεινά 21-27 βαθμούς και στους 28-30 βαθμούς στα ημιορεινά. Άνεμος Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 3 και παροδικά έως 4 μποφόρ κυρίως μεσημέρι προς απόγευμα ενώ στα παράλια και έως 5 μποφόρ.

Βασικά με τις θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες μέχρι Κυριακή αναλόγως περιοχής θα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα χωρίς όμως να μας επηρεάζει ιδιαίτερα θερμό ρεύμα αέρα για αυτό αλλού θα πέφτει, αλλού θα ανεβαίνει.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.