Εντυπωσιακό μουσείο παιδικής λογοτεχνίας στο Τόκιο

Τιμώντας τη συγγραφέα βιβλίων για παιδιά Eiko Kadono, το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates σχεδιάζει πάνω σε έναν λόφο ένα μουσείο παιδικής λογοτεχνίας. Το μουσείο που σχεδιάζει το γραφείο του γνωστού πλέον στην Ελλάδα Ιάπωνα αρχιτέκτονα, με τις παιχνιδιάρικες γεωμετρικές γραμμές του και το λευκό και ροζ χρώμα του έχει θέα στο πάρκο Nagisa στην Edogawa City του Τόκιο.

Η ομάδα των σχεδιαστών ευελπιστεί ότι το μουσείο θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2023, οπότε όλες οι ηλικίες θα προσκληθούν να αποκτήσουν εμπειρία του κόσμου της Eiko Kadono· η συγγραφέας έχει γράψει, μεταξύ πολλών άλλων, το διάσημο «Kiki’s Delivery Service», μια ιστορία η οποία, το 1989, ήταν η έμπνευση για την κινηματογραφική μεταφορά της από το Studio Ghibli του Hayao Miyazaki.

 

Για τον σχεδιασμό του μουσείου, οι σχεδιαστές αντλούν επιρροή από τα έργα μυθοπλασίας της Eiko Kadono. Η αρχιτεκτονική του νέου χώρου πολιτισμού θα αντηχεί την ατμόσφαιρα της μυθοπλαστικής πόλης που περιγράφεται στο ευπώλητο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως. «Σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε με μικρές μονάδες το αρχιτεκτόνημα, σαν τα σπιτάκια που εμφανίζονται συχνά στις ιστορίες της Kadono. Αυτά τα μικρά κουτιά θα ακολουθούν τη γλυκιά πλαγιά του λόφου και θα εσωκλείονται με φαρδιές οροφές που προεξέχουν, οι οποίες ελαφρά θα εκτείνονται προς τα έξω “ σαν λουλούδια που ανθούν”» εξήγησε η ομάδα των σχεδιαστών.

Στον επίσημο λογαριασμό του μουσείου στο Instagram μπορεί ο ενδιαφερόμενος να παρακολουθεί την εξέλιξη του πρότζεκτ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ