Μποξέρ 74 ετών!

Η 74χρονη «θεία Νάσιγιε», κατά κόσμον Νάνσι Βαν ντερ Στρέτεν, αποδεικνύει πως η θέληση δεν έχει ηλικία: Μπαίνει στο ρινγκ και βάζει τα γυαλιά σε όσους έχουν την τάση να επαναπαύονται.

Γνωστή ως «θεία Νάσιγιε» μεταξύ των Τούρκων φίλων της η 74χρονη βελγικής καταγωγής Νάνσι Βαν ντερ Στρέτεν δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά: Η 74χρονη ασκείται στην πυγμαχία κόντρα στη νόσο του Πάρκινσον.

Όπως εξηγεί, η ασθένειά της από νωρίς τής έμαθε πως η φαρμακευτική αγωγή δεν ήταν αρκετή, αλλά ήταν απαραίτητη και η τακτική άσκηση.

Παρακολουθώντας στο YouTube κάποια βίντεο για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μποξ στην Πάρκινσον, αποφάσισε να μπει στο ρινγκ και η ίδια. Έκτοτε, προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια τού lockdown στην Τουρκία, η 74χρονη μποξέρ δεν βρήκε άλλοθι για να σταματήσει, παρά συνέχισε να προπονείται συντηρητικά σε ένα σάκο του μποξ που είχε σπίτι της.

Η ίδια παραδέχεται πως η άσκηση την έχει βοηθήσει να επιβραδύνει τα συμπτώματα της ασθένειας. Όσο για τον προπονητή της; Τη θαυμάζει για την πειθαρχία και την εργατικότητά της και εξηγεί πως δίνει κίνητρο στους νέους μαθητές να μην επαναπαύονται.

«Η “θεία Νάνσι” είναι πολύ διαφορετική μαθήτρια, πολύ πειθαρχημένη και εργατική. Δεν έχει χάσει ούτε μια προπόνηση» παραδέχεται ο ίδιος.

Πηγή/ Βίντεο