Ολυμπιακό Κολυμβητήριο πίσω από το ΓΣΟ

Την δημιουργία Κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών προτείνει προς τον ΚΟΑ ο Δήμος Λεμεσού, προσφέροντας για τον σκοπό αυτό δύο μεγάλα δημοτικά τεμάχια τα οποία έχει πρόσφατα κληροδοτήσει στην πόλη η Μεγάλη Ευεργέτιδα Νίκη Φυτίδου. Σύμφωνα με την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί ακριβώς πίσω από το Φυτίδιο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ και θα προσελκύσει εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, ενώ θα στηρίξει τους τέσσερις Ναυτικούς Ομίλους που φιλοξενούνται στη μείζονα Λεμεσό.

«Η δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου θα έχει πάρα πολλά κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες και θα στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος», αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. Τονίζει περαιτέρω ότι η χωροθέτηση του κολυμβητηρίου σε περίοπτη τοποθεσία, γειτνιάζουσα με το ΓΣΟ και απέναντι από την Ακτή Ολυμπίων, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας μοναδικής αθλητικής υποδομής. Πρόθεση μας», σημειώνει «είναι στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένας αθλητικός πολυχώρος, με υποδομές για μια σειρά από αθλήματα πέραν της κολύμβησης.»

Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Λεμεσού προτείνεται όπως ανεγερθεί στο βόρειο μέρος του Φυτίδιου Αθλητικού Κέντρου-ΓΣΟ, το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανάπλασης με βάση τη συμφωνία ΚΟΑ-Δήμου Λεμεσού-ΤΕΠΑΚ. Το Κολυμβητήριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τους Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού, Μέσα Γειτονίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας, αλλά και να αποτελέσει πόλη έλξης για προσέλκυση ξένων ομάδων και ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού. Πέραν τούτου, προκύπτουν σημαντικά οφέλη για τη μείζονα Λεμεσό των 300.000 κατοίκων, καθώς προσφέρεται η ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν είτε με την εκμάθηση της κολύμβησης, είτε με τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Επισημαίνεται ότι το υφιστάμενο κολυμβητήριο στη περιοχή της Γερμασόγειας δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες και των τεσσάρων Ομίλων, με αποτέλεσμα να στερεί από παιδιά την ευκαιρία εγγραφής τους στο άθλημα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.