Πασχαλινά ρεσό από τσόφλια αυγών

Τα πασχαλινά αυγά έχουν την τιμητική τους και στο διαδίκτυο κάνουν θραύση. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ένα εύκολο diy project που μπορείτε να τα φτιάξετε και εσείς παρέα με τα παιδιά σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και η κατασκευή των πασχαλινών κεριών οικονομική.

Τι θα χρειαστείτε

 • Τσόφλια αυγών (δείτε εδώ πώς θα τα αδειάσετε)
 • Μικρά φυτίλια
 • Κερί τριμμένο (άρωμα για κεριά προαιρετικά)
 • 1 Βελόνα ή λεπτί καρφί
 • Σιλικόνη

Πώς θα τα φτιάξετε

 1. Σπάστε το αυγό προσεκτικά και από την πάνω μεριά.
 2. Αδιάστε το περιεχόμενό τους σε ένα μπωλ. Μην το πετάξετε γιατί με αυτό θα μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη ομελέτα για τα παιδιά.
 3. Αφού αδειάσετε τα τσόφλια αυγών, πλύνετέ τα με νερό για να καθαρίσουν καλά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα φυτίλια στον πάτο τους, με τη βοήθεια της σιλικόνης.
 4. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το κερί σας και προσθέστε το άρωμα.
 5. Με ένα κουτάλι ή χωνί και αρκετά προσεκτικά, γεμίστε τα τσόφλια με το λιωμένο κερί. Προσοχή, μην καλύψετε τα φυτίλια.
 6. Αφήστε να παγώσει το κερί και διακοσμήστε αυτά τα κεριά στο τραπέζι του σαλονιού ή σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας θέλετε. Δείτε τη διαδικασία ακόμη πιο αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί.

Top Tip!

Εάν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστική τη διαδικασία, βάψτε τα τσόφλια αυγών. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε αφότου τα πλύνετε προσεκτικά.

 

Πηγή