Πολυάσχολος αλλά… Καλός πατέρας!

Μήπως η δουλειά «τρώει» τον περισσότερο χρόνο της ημέρας σας και συνήθως επιστρέφετε στο σπίτι αφότου τα παιδιά σας έχουν κοιμηθεί; Σας απασχολεί η απουσία επικοινωνίας με τα παιδιά σας αλλά οι έντονοι ρυθμοί της ζωής και οι απαιτήσεις του επαγγέλματός σας δεν σας επιτρέπουν να αλλάξετε κάποια δεδομένα; Κι’ όμως υπάρχει τρόπος να συνεχίσετε να εργάζεστε τόσο πολύ και ταυτόχρονα να αναπτύξετε ποιοτική επικοινωνία με τα παιδιά σας!

Οι ειδικοί εξηγούν πως δεν μετράει η ποσότητα του χρόνου που θα αφιερώσετε στα παιδιά σας αλλά η ποιότητα της συνάντησης και της επικοινωνίας με αυτά! Και να κάποιους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε.

Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας
Προσπαθήστε να θυμηθείτε τη σχέση που είχατε εσείς με τον πατέρας σας όταν ήσασταν παιδί. Θυμηθείτε τα καλά και τα κακά της σχέσης σας, όλα εκείνα που σας έκαναν να νοιώθετε θαλπωρή και ασφάλεια, τα οποία σας ενθάρρυναν να αναπτύξετε δεξιότητες και
σας βοήθησαν να ωριμάσετε ως προσωπικότητα, αλλά και αυτά που ενδεχομένως σας έλειψαν. Αφού το κάνετε προσπαθήστε να γίνετε καλύτερος πατέρας από τον δικό σας έστω και λίγο.

Κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα
Υιοθετήστε παρέα με τα παιδιά σας μια δραστηριότητα που να δίνει χαρά και στους δύο. Μια βόλτα για φαγητό, για ποδηλασία, αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο) ή ακόμα και μια ψυχαγωγική δραστηριότητα όπως είναι το cinema, είναι δυνατόν να σας φέρουν ακόμα πιο κοντά.

Φροντίστε να μάθετε τις λεπτομέρειες της ζωής τους
Ρωτήστε τα παιδιά σας πώς περνάνε στο σχολείο – όχι απαραίτητα για τα μαθήματα- επικεντρωθείτε σε λεπτομέρειες που τα αφορούν όπως είναι οι φίλοι. Ρωτήστε τα ποιοι είναι
οι φίλοι τους και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν σε ένα παιχνίδι.

Top Tip!
Φροντίστε να είστε πάντοτε συναισθηματικά διαθέσιμοι για τα παιδιά σας. Να μιλάτε με ειλικρίνεια και να είστε καλός ακροατής. Ο ρόλος του μπαμπά δεν είναι εύκολος και οι σχέσεις με τα παιδιά είναι ένας καθημερινός αγώνας. Μην αφήνετε τον χρόνο να πηγαίνει χαμένος!

 

Πηγή