Το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο Spirit of Innovation, έκανε την παρθενική του πτήση

H Rolls Royce κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο Spirit of Innovation, το οποίο πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση και κατέγραψε πολλά παγκόσμια ρεκόρ, καθιστώντας το «το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως», όπως ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Rolls Royce, το Spirit of Innovation πέτυχε τελική ταχύτητα 555,9 χιλιόμετρα την ώρα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, η οποία είναι σχεδόν τριπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ. Πέτυχε επίσης ταχύτητα 532,1 χιλιόμετρα την ώρα σε 15 χιλιόμετρα, άλλη μια παγκόσμια πρωτιά, και έσπασε τον ταχύτερο χρόνο για να ανέβει στα 3000 μέτρα κατά 60 δευτερόλεπτα με χρόνο 202 δευτερόλεπτα.

Τα ευρήματα της πτήσης μάλιστα υποβλήθηκαν στην Fédération Aéronautique Internationale (Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία) και η εταιρεία ελπίζει ότι τα στοιχεία θα επισημοποιηθούν πολύ σύντομα.

Μάλιστα, το Spirit of Innovation σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της πτήσης πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 623 χιλιόμετρα την ώρα και η Rolls-Royce ανέφερε ότι βάσει αυτού, το Spirit of Innovation αποτελεί το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, είτε είναι στον αέρα, είτε στη θάλασσα, είτε στη στεριά.

Το να πετάμε το Spirit of Innovation με αυτές τις απίστευτες ταχύτητες και το να πιστεύουμε ότι έχουμε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για πτήσεις με ηλεκτρισμό είναι μια σημαντική ευκαιρία», δήλωσε ο διευθυντής πτήσεων της Rolls-Royce και πιλότος δοκιμών Phill O’Dell, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μου και αποτελεί ένα απίστευτο επίτευγμα για όλη την ομάδα.

Το Spirit of Innovation χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα 400 kW, καθώς και την υψηλότερης πυκνότητας φορτίου μπαταρία που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στην αεροναυπηγική», λέει η Rolls-Royce.

 

Πηγή