Θερμό ΣαββατοΚυριακό! Στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό

Ελαφρώς πιο θερμές αέριες μάζες από αυτές που υπάρχουν μέχρι τώρα στην περιοχή μας θα επηρεάζουν την Κύπρο με αποτέλεσμα να ανέβει ακόμα λίγο η θερμοκρασία στο εσωτερικό τις επόμενες που στο εσωτερικό θα φτάνει και τους 41 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται πιο τοπικά και έως 42 βαθμούς.

Το αποκορύφωμα θα είναι την Τρίτη 30 Ιουλίου αλλά σταδιακά από εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει υποχώρηση των πιο θερμών αερίων μαζών και αναμένεται να παρατηρηθεί πτώση θερμοκρασίας.

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν Σάββατο και Κυριακή είναι με ηλιοφάνεια. Προς ξημερώματα τοπικές ομίχλες ή και χαμηλή νέφωση προς παραθαλάσσιες περιοχές. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό.

Η θερμοκρασία τις αυγινές ώρες το Σάββατο θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και 22-24 σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 17-18 βαθμούς. Την Κυριακή πέφτουν λίγο οι ελάχιστες και θα είναι μέχρι τους 22-23 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-23 στα παράλια. Στα ορεινά 16-17 βαθμούς.

Μέγιστες στους 37-41 βαθμούς στο εσωτερικό και 31-35 βαθμούς στις παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 28-30. Για Κυριακή υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει λίγο η θερμοκρασία στα παραθαλάσσια

Άνεμοι 1 -3 μποφόρ όμως μεσημέρι προς βράδυ θα παρατηρείται ενίσχυση που στα παράλια επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου-Κερύνειας θα φτάνει και τα 5 μποφόρ.

Η υγρασία τις μεσημεριανές ώρες στο 20-25% στο εσωτερικό και 45-65% στις παράλιες περιοχές που θα ανεβάζει τον δείκτη δυσφορίας και θα κάνει αισθητή την ζέστη.

Θέλει υπομονή και να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις ή και εργασίες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Θα περάσει και αυτό θα πάρουμε κάποιες ανάσες αλλά το καλοκαίρι έχει δρόμο ακόμα.