Σαλάτα με καπνιστό σολομό, γαρίδες και σάλτσα Χρένου

Με τη “Σαλάτα με καπνιστό σολομό,γαρίδες και σάλτσα Χρένου” από την Head Chef στο Malindi, Marlena Antonik θα εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφό σας!

Τι θα χρειαστείτε

  • 5 γαρίδες
  • 5 φέτες σολομό καπνιστό
  • 5 φύλλα αντίδιΓια τη σάλτσα Χρένου (HORSERADISH)
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 50ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 15ml χρένο (horseradish)
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ με μοσχολέμονο (Lime)

  • 30γρ. χυμό από μοσχολέμονο
  • Ξύσμα από ½ μοσχολέμονο
  • ½ κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • 15ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Πράσινη σαλάτα, της αρεσκείας σας
  • Σπαράγγια

Εκτέλεση συνταγής

Για την σάλτσα Χρένου
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για τη βινεγκρέτ

  1. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από μοσχολέμονο, το ξύσμα, το τριμμένο τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  2. Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε πολύ σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Για τη σαλάτα

  1. Βράζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο σαλάτας τα φύλλα αντίδι μαζί με λίγη από την σάλτσα χρένου και σερβίρουμε στην κορυφή τον σολομό.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες.
  4. Ανακατεύουμε τα φύλλα σαλάτας και τα σπαράγγια με την βινεγκρέτ και σερβίρουμε την σαλάτα στην μέση του πιάτου.

Food Knowledge

Χρένο (HORSERADISH)
Είναι μια αρωματική, πικάντικη ρίζα που θα δώσει υπέροχο άρωμα στο φαγητό σας. Η ρίζα του είναι ιδιαίτερα πικάντικη και προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση σε σάλτσες, σαλάτες και συνταγές που απαιτούν ξινή κρέμα γάλακτος! Πλούσιο σε βιταμίνες Β, C και καροτίνη (προβιταμίνη Α), και ανόργανα στοιχεία όπως σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Κατά τον Μεσαίωνα, ρίζα και φύλλωμα του φυτού χρησιμοποιούνταν εντατικά για θεραπευτικούς σκοπούς.