Σεμινάριο: “Ο ρόλος του γονιού στην σεξουαλική αγωγή του παιδιού”

Η σεξουαλική αγωγή, τα θέματα που περιλαμβάνει και η χρησιμότητά της στην πορεία ζωής του ανθρώπου είναι συχνά συγκεχυμένη, αφηρημένη έως και παρεξηγημένη. Δεν πρόκειται για ένα «μάθημα» που ξεκινά στην εφηβεία και φυσικά δεν αφορά μόνο το σεξ, την αντισύλληψη και τα Σ.Μ.Ν. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη διαδικασία μάθησης που ξεκινά από την γέννηση ενός παιδιού και τις αλληλεπιδράσεις του με τους κύριους φροντιστές του και ολοκληρώνεται στην εφηβεία. Το σώμα, οι διαφορές των δυο φύλων, ο αυτοσεβασμός και ο ετεροσεβασμός, τα όρια και η συναίνεση, το γεννητικό σύστημα, η αναπαραγωγική διαδικασία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι σχέσεις, ο έρωτας, η συναισθηματική επένδυση, η πρώτη φορά είναι μόνο μερικά από ζητήματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιό της. Η μεγαλύτερη όμως αξία της σεξουαλικής αγωγής είναι βοηθά τα παιδιά μας να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να κάνουν υγιής, ώριμες και ασφαλείς επιλογές.

Ο γονιός πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήσεις και συμπεριφορές του παιδιού που δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί, τον σοκάρουν ή του προκαλούν αμηχανία. Τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις και οι αντιδράσεις μας πηγάζουν μέσα από τα δικά μας βιώματα, τα στερεότυπα, τα ταμπού και την παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από το σεξ και την παιδική σεξουαλικότητα.

Τι χρειάζεται να ξέρει ένας γονιός ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο του παιδιού του; Πότε μιλάμε για το σεξ; Με ποιον τρόπο εξηγούμε; Πως μαθαίνουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν τον εαυτό τους και το σώμα τους; Ποιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες;

Η Θέκλα Βασιλείου Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια , Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια θα βρίσκεται στο The Mum and Baby Centre, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 10.30, για να μας βοηθήσει να δώσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές.

Είσοδος: Δωρεάν
Περιορισμένος αριθμός θέσεων- προκράτηση θέσης απαραίτητη