Το σεξ για τη γυναίκα συνεχίζεται και γίνεται καλύτερο μετά την εμμηνόπαυση!

People photo created by prostooleh - www.freepik.com

H περίοδος της εμμηνόπαυσης αποτελεί ένα διάστημα-σταθμό για τη γυναίκα, καθώς οι αλλαγές που πραγματοποιούνται, ψυχικές και σωματικές, μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλικότητά της και να την κάνουν να νιώθει ψυχρή και απόμακρη, ιδιαιτέρως όταν ο σύντροφος δείχνει αδιαφορία και της έχει γυρίσει την πλάτη. Λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη ότι η γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση παύει να έχει σεξουαλική επιθυμία, διέγερση ή οργασμό, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι φορές που αναζητάει να κοιμάται χώρια από τον άνδρα, προφασιζόμενη ότι εκείνος ροχαλίζει, ότι διαβάζει ως αργά την εφημερίδα του ή βλέπει τηλεόραση και έτσι αλλάζει δωμάτιο και το σεξ χάνεται ανάμεσα στους δύο τοίχους.

Η εμμηνόπαυση «προκαλεί» τους δύο συντρόφους να αντιληφθούν ότι οι δυνατότητες για σεξουαλική ζωή σε αυτή την περίοδο διαφοροποιούνται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σεξουαλική ζωή τελείωσε και ότι το σεξ θα πρέπει να βγει από την ατζέντα του γάμου. Στην περίοδο αυτή, η συντροφικότητα που σταδιακά αναπτύχθηκε και ενισχύθηκε μέσα από όλα τα χρόνια του κοινού βίου, είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος της ολοκλήρωσης της ανθρώπινης ζωής. Οι σύντροφοι ικανοποιούν τις ερωτικές τους διαθέσεις σωματικά, αλλά και ψυχικά. Οι δύο εραστές δεν θα πρέπει να επιδιώκουν να επιβεβαιωθούν μέσα από τις «επιδόσεις» του παρελθόντος, αλλά θα πρέπει να εστιάσουν στην απόλαυση που εμπεριέχεται στο βίωμα μιας μακροχρόνιας και αμοιβαίας συντροφικής αγάπης.

Μία καινούρια μελέτη, μάλιστα έρχεται να αμφισβητήσει ακόμα περισσότερο τους μύθους για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, σύμφωνα με τους οποίους οι γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία δεν λαμβάνουν ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή. Στην έρευνα, που έλαβαν μέρος 800 γυναίκες, άνω των 50 ετών, αξιολογήθηκε η σεξουαλική ικανοποίηση με τη πάροδο του χρόνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όχι μόνο το σεξ είναι καλύτερο στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και ότι πολλές γυναίκες εμφανίζονται περισσότερο ευχαριστημένες με τη σεξουαλική τους ζωή από την ηλικία των 70 και μετά, απ’ ότι ήταν στην ηλικία των 50, καθώς αγχώνονται λιγότερο, δεν έχουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης και γνωρίζουν καλά πλέον τι τους αρέσει.

Με τη συνεργασία του Ηλία Βασιλειάδη, Ψυχολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή.

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος
Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Βρείτε μας και στο Facebook