Σκύλος περιμένει το αφεντικό του, που έχει μολυνθεί με κορωνοϊό, έξω από νοσοκομείο στη Λίμα

Ο αφοσιωμένος σκύλος κάθεται έξω από το νοσοκομείο μέρα και νύχτα, εδώ και πολλές μέρες και αρνείται να φύγει, περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί σε ένα νοσοκομείο στη Λίμα, έχουν έναν αξιολάτρευτο επισκέπτη, τον Φίρου, έναν σκύλο που περιμένει τον ιδιοκτήτη του ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Ο Φίρου, όπως ονομάστηκε από έναν νοσηλευτή, μένει έξω από νοσοκομείο εδώ και μέρες και έχει κερδίσει ήδη τις καρδιές όλου του προσωπικού καθώς και των υπόλοιπων επισκεπτών.

Ντόπιοι του έχουν φορέσει ακόμη και ρούχα για να τον προστατεύσουν από το κρύο που έχει αυτή την περίοδο στη Λίμα, καθώς αρνείται να φύγει από το σημείο.

«Φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης του ήρθε εδώ και νοσηλεύεται γιατί έχει τον κορωνοϊό και ο σκύλος προφανώς τον περιμένει, έτσι με κάποιους φίλους, ψάχνουμε τρόπους συνεργασίας, όπως να του αγοράσουμε μερικά ρούχα και φαγητό» αναφέρει η Γκιζέλα Μοδραγκόν, εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνει, ο Φίρου είναι ένας σκύλος με «ευγενικό» χαρακτήρα και εμπνέει τρυφερότητα σε όσους τον βλέπουν.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, το Περού έχει καταγράψει περισσότερα από 309.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με την ασθένεια ανέρχονται σχεδόν σε 11.000.

 

Πηγή / Βίντεο