Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και βασιλικό από τον Head chef στο Zen Room

O Mohammed Ismail, Head chef στο Zen Room, φτιάχνει αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας ένα θρεπτικό και υγιεινό πιάτο! Σολομό με σάλτσα αβοκάντο και βασιλικό! 

Τι θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. Σολομό
  • 2 κγ. Ελαιόλαδο
  • 4 Σπαράγγια
  • 1 Λεμόνι
  •  30γρ. Βασιλικό και επιπλέονΓια τη διακόσμηση
  • 1 Ώριμο αβοκάντο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • φλ. Φρέσκα κρέμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε τον σολομό κι από τις δύο πλευρές.
  3. Παράλληλα στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τα σπαράγγια.
  4. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε αρχικά τα σπαράγγια στο πιάτο, από πάνω τον σολομό και γαρνίρουμε με την σάλτσα βασιλικού και αβοκάντο.

Για τη σάλτσα

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με 30 γρ. βασιλικό, σκόρδο, 1 κγ. φρέσκο χυμό λεμονιού, φλ. φρέσκα κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Food Knowledge: Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον κορεσμό. Επίσης, περιέχει φυλλικό οξύ που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.