«Σπίτι στον αέρα»

Με θέα που κόβει την ανάσα, ο ξενώνας «Το σπίτι στον αέρα» στο Αμπεχοράλ, στην Αντιόχεια της Κολομβίας, προσφέρει στους επισκέπτες του μία μοναδική ευκαιρία να κοιμηθούν σε ένα σπίτι χτισμένο στην άκρη ενός βράχου, 20 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Οι επισκέπτες μπορούν να φθάσουν εκεί μέσω μίας κρεμαστής γέφυρας ή εναέριας τροχαλίας, γνωστής ως zip line. Από εκεί μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα του καταπράσινου τοπίου των βουνών του Σαν Βιθέντε.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενώνα, Νίλτον Λόπεζ, πάντα είχε όνειρο να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο, σε απόλυτη συμφωνία με τη φύση.

Για αυτόν τον λόγο, έχει φτιάξει ένα σύστημα όπου στηρίζεται 100% στην ηλιακή ενέργεια, ενώ τα σκουπίδια που παράγονται επιστρέφονται στο Μεδεγίν.

Ο ξενώνας μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιωτικά δωμάτια. Υπάρχει κουζίνα, μπάνιο, ντους, στρώματα και σεντόνια.

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους μπορούν να κάνουν δραστηριότητες όπως bungee jumping από ύψος 40 μέτρων, να απολαύσουν τη χαλάρωση σε αιώρες που κρέμονται στα 35 μέτρα, να κάνουν πεζοπορία ή καταρρίχηση σε έναν κατακόρυφο τοίχο 550 μέτρων.

 

Πηγή