Στις διακοπές κατάλαβα πως δεν πάει άλλο με τον σύντροφό μου. Δεν έχουμε τίποτα κοινό. Απορώ πώς ζούσαμε 4 χρόνια μαζί. Μήπως είναι μια φάση και θα περάσει; Πώς θα το καταλάβω αυτό;

Woman photo created by cookie_studio - www.freepik.com

Το γεγονός ότι ζείτε μαζί 4 χρόνια είναι μια σαφής ένδειξη ότι για αρκετό καιρό μοιραζόσασταν κάποιον κοινό τόπο μέσα στη σχέση, ο οποίος πιθανώς να διαφοροποιήθηκε στο πέρασμα του χρόνου και τώρα να αισθάνεστε ότι κάτι έχει αλλάξει σημαντικά. Έχετε μιλήσει ανοιχτά στο σύντροφό σας για το πώς αισθάνεστε μαζί του σε αυτή τη φάση της κοινής σας ζωής; Εκείνος πώς αισθάνεται με την κατάσταση που υπάρχει μεταξύ σας; «Βλέπει» την σχέση σας όπως εσείς; Πολλές φορές είναι εύκολο να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα κοινό με τον άνθρωπό μας αναζητώντας τη λύση σε έναν χωρισμό.

Προτού κάνουμε αυτό το βήμα όμως, θα ήταν πιο χρήσιμο να διερευνήσουμε μαζί με τον άνθρωπό μας την κατάσταση πριν γίνουμε δικαστές της σχέσης. Αυτός ο δρόμος θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι έχει συμβεί, πώς εμείς και ο σύντροφός μας αλλάξαμε μέσα στα χρόνια την προσέγγισή μας ο ένας στον άλλον, αν είναι κάτι παροδικό και σε τελική ανάλυση αν αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και τους δύο να αλλάξει προς το καλύτερο ή όχι.

 

Με τη συνεργασία του Βασιλειάδη Ηλία, Ψυχολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή.

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος

Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Βρείτε μας και στο Facebook