Στρουθοκάμηλος τρέχει με ποδηλάτες στη Ν. Αφρική και το βιντεο γίνεται viral

Στρουθοκάμηλος στη Νότια Αφρική αντί να βάλει το κεφάλι της στο έδαφος όταν είδε ποδηλάτες να τρέχουν, αποφάσισε πως θα τρέξει μαζί τους.

Τον αγώνα μεταξύ ανθρώπου και ζώου καταγράφηκε σε βίντεο στη Νότιο Αφρική, θυμίζοντάς μας, κάπως, το καρτούν του κογιότ και του Road Runner. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Κέιπ Πόιντ, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, όταν ποδηλάτες έκαναν τη διαδρομή εντός του πάρκου.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ωστόσο, εμφανίστηκε ένας απρόοπτος ανταγωνιστής, αφού μια στρουθοκάμηλος αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Όπως υποστηρίζει ο άνδρας που ανάρτησε το βίντεο, το πουλί αναγνώρισε αμέσως ποιος ήταν ο πιο άξιος ανταγωνιστής, του οποίου το όνομα είναι Μπεν και άρχισε να τον ανταγωνίζεται.

Σύμφωνα με τον ποδηλάτη που βιντεοσκοπούσε τον απροσδόκητο αυτό αγώνα, σε κάποια στιγμή φαίνεται να χάνει την ισορροπία του, αφού η στρουθοκάμηλος έκανε έναν απότομο ελιγμό προς το μέρος του και κρατώντας το τιμόνι με το ένα χέρι και την κάμερα με το άλλο, έπρεπε να κρατηθεί για να μην πέσει.

Στο τέλος, ο Μπεν ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι η στρουθοκάμηλος αποφάσισε πως ο αγώνας άρχισε να γίνεται βαρετός, οπότε διάλεξε να αποσυρθεί και να κατευθυνθεί στις πεδιάδες της Νοτίου Αφρικής.

Πηγή