Σχολείο στην Ιταλία κάνει μαθήματα στην παραλία ως μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό

Ένα σχολείο στο Βάστο, στο νότιο Αμπρούτζο επέλεξε να πραγματοποιεί τα μαθήματα σε ανοιχτό χώρο δίπλα στη θάλασσα, ώστε οι μαθητές του να μπορούν να διατηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τα παιδιά είναι χαρούμενα γιατί έχουν μία μοναδική εμπειρία που δεν μπορούν να έχουν πουθενά αλλού. Έτσι, κάνοντας μάθημα εδώ στην παραλία θεωρώ ότι είναι κάτι μοναδικό για αυτά» εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου, Μασιμιλιάνο Μελτσιόρε.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη της κοινοπραξίας Vivere Vasto Marina, μίας αλυσίδας εταιρειών στον τουριστικό και εμπορικό τομέα στην περιοχή Βάστο, με την οποία οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε μαθήματα στην παραλία, ως μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου, «αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ διαφορετικό, ειδικά στις εποχές που ζούμε, οι οποίες επιφέρουν πολλούς περιορισμούς στα παιδιά. Εδώ βιώνουν έναν τρόπο μάθησης που είναι διαφορετικός από αυτόν που βιώνουν μέσα στην τάξη. Το να ζουν και να βιώνουν το μάθημα έξω είναι προφανώς ένα πλεονέκτημα για αυτά τα παιδιά».

Πηγή