Στο τέλος φτάνει η αστάθεια στην περιοχή μας με το ρίσκο βροχής να πέφτει αισθητά. Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας

Στο τέλος φτάνει η αστάθεια στην περιοχή μας αφού αύριο Παρασκευή εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα το ρίσκο βροχής να πέφτει αισθητά με το καιρικό σκηνικό από αύριο Παρασκευή μέχρι Δευτέρα 17-20 Σεπτεμβρίου να είναι πολύ βελτιωμένο με την θερμοκρασία λόγω προσέγγισης θερμού ρεύματος αέρα να σημειώνει άνοδο και να οδεύουμε από κάτω της κανονικής θερμοκρασίες σε πάνω της κανονικής.

Το ασταθές ελαφρώς δροσερό ρεύμα αέρα απομακρύνεται και εξασθενεί από την περιοχή μας αφού εκτοπίζεται σταδιακά από μια θερμή γλώσσα που ανηφορίζει από Αφρική προς Μεσόγειο λόγω ατμοσφαιρικής διαταραχής περιοχή Ισπανίας και αναμένεται να επηρεάσει περιοχές κεντρικής Μεσογείου με θερμό ρεύμα αέρα και άνοδο θερμοκρασίας. Αυτό το ρεύμα αέρα κινείται ανατολικά προς την περιοχή μας για να αρχίσει να μας επηρεάσει Σάββατο, κυρίως Κυριακή με άνοδο θερμοκρασίας.

Πάνω στο χάρτη με το που παρατηρούνται θερμοκρασίες πάνω και κάτω της κανονικής θα δείτε την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι και αύριο Παρασκευή με μπλε χρωματισμούς που μας έχει με κανονικές θερμοκρασίες έως και λίγο κάτω. Αυτό όμως θα αλλάξει διότι από τα δυτικά της Κύπρου λόγω της ανάβασης θερμού ρεύματος σε κεντρική Μεσόγειο βλέπουμε χρωματισμούς που δηλώνουν θερμοκρασίες πάνω της κανονικής και με την βοήθεια του χαμηλού βαρομετρικού στα Βαλκάνια λόγω της φοράς του ανέμου σε ένα χαμηλό κινούνται προς την περιοχή μας για αυτό από Σάββατο μέχρι και Τρίτη 18-21 Σεπτεμβρίου θα είμαστε πάνω της κανονικής.

Αντικυκλώνας στα βόρεια με τον άνεμο να γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού αλλά και του χαμηλού στα Βαλκάνια ανοίγουν διάδρομο κατάβασης ψυχρού ρεύματος αέρα από τα βόρεια προς περιοχές βόρειας και κεντροανατολικής Ευρώπης με θερμοκρασίες πολύ κάτω της κανονικής. Όταν θα φύγει το χαμηλό βορειοανατολικά όπως βλέπεται με τα τόξα το ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα θα κινηθούν πιο νότια φτάνοντας πιο κοντά σε εμάς αλλά όχι να μας φτάσει. Αυτό ενδέχεται να ευνοήσει σε μια εκτόπιση του θερμού ρεύματος αέρα από την περιοχή μας με πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη μέχρι Σάββατο 22-25 Σεπτεμβρίου. Για βροχές έστω και τοπικά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για αυτό περιμένετε και θα σας πω.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
Αυγινές με πρωινές ώρες με πολύ περιορισμένη τοπική χαμηλή νέφωση και άνεμο 1 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα αυξημένες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και προς νότια. Αισθητή μείωση του ρίσκου βροχής. Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο και θα είναι στο εσωτερικό στους 31-33 βαθμούς, έως 30 βαθμούς στα δυτικά και στους 30-32 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 19-26 βαθμούς και στους 27-30 βαθμούς στα ημιορεινά. Άνεμος Βόρειος-Βορειοδυτικός έως Νοτιοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ και από νοτιοδυτικά προς νότια και νοτιοανατολικά έως 4 μποφόρ.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αυγινές ώρες Παρασκευής πέφτουν στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 19-21 βαθμούς στα παράλια και 11-14 βαθμούς στα ορεινά.

Σάββατο και Κυριακή 18-19 Σεπτεμβρίου βελτιωμένο καιρικό σκηνικό με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο για να είμαστε λίγο πάνω της κανονικής. Μέγιστες θερμοκρασίες Σάββατο στο εσωτερικό στους 33-34 βαθμούς, στους 30-32 βαθμούς στα δυτικά και στους 30-33 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 21-27 βαθμούς και στους 27-31 βαθμούς στα ημιορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες Κυριακή στο εσωτερικό στους 34-36 βαθμούς ,στους 30-32 βαθμούς στα δυτικά και στους 30-33 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 23-29 βαθμούς και στους 29-32 βαθμούς στα ημιορεινά.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.