Η ταινία που καθήλωσε εκατομμύρια κόσμο ήρθε στην τηλεόραση της PrimeTel

Έχει συζητηθεί όσο καμία άλλη ταινία το 2019. Χαρακτηρίζεται για το έντονο κοινωνικοπολιτικό της υπόβαθρο και έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών ψυχολόγων! Η ταινία Joker δεν είναι απλά η ενσάρκωση του ήρωα κόμικ αλλά έχει επηρεάσει εκατομμύρια κόσμο αγγίζοντας θέματα που συχνά αποφεύγουμε.

Αυτό τον μήνα, ο «Joker» βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο με το Βραβείο Όσκαρ, Α’ Ανδρικού ρόλου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η πρωτότυπη ιστορία του «Τζόκερ» σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς εξερευνά τον κόσμο του Άρθουρ Φλεκ. Ο Άρθουρ, τον οποίο ενσαρκώνει εκπληκτικά ο Χοακίν Φοίνιξ, είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευαλωτότητα στην καταστροφή.

Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος, και όχι αυτά που λέει ή κάνει… Το ανεξέλεγκτο γέλιο του, που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Και όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της «εύθραυστης» μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν… Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

 

Ενοικιάστε την ταινία από την ταινιοθήκη της PrimeTel, MovieClub.