Τηγανιτό λαβράκι με σάλτσα από εσπεριδοειδή

O chef του Zen room, Mohamed Ιsmail, μας μαγειρεύει το καλοκαιρινό πιάτο “Τηγανιτό λαβράκι με σάλτσα από εσπεριδοειδή”.

Υλικά
240 γρ. Λαβράκι
50 γρ. Κόκκινο πιπέρι
20 γρ. Κόλιανδρο
1 Φύλλο μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. Ελαιόλαδο
20 γρ. Κόκκινο κρεμμύδι
5 γρ. Κόκκινο και πράσινο τσίλι χωρίς σπόρους
50 ml Σάλτσα σόγιας
50 ml Χυμός λάιμ

Προετοιμασία
1. Ζεστάνετε το τηγάνι με το ελαιόλαδο.
2. Τηγανίστε το λαβράκι προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
3. Για την σάλτσα αναμίξτε στην σόγια , το χυμό από λαιμ, το κρεμμύδι και το τσίλι.
4. Κόψτε σε κυκλικές φέτες το κόκκινο πιπέρι ανάλογα με τα φιλέτα που έχετε.
5. Τοποθετήστε τις φέτες από το κόκκινο πιπέρι στο πιάτο και ακολούθως βάλτε το φιλέτο πάνω.
6. Προσθέστε την σάλτσα και διακοσμήστε με το φύλλο από μαρούλι.

Foodknowledge
Το λαβράκι είναι ψάρι της οικογένειας των Μορονίδων πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3. Βρίσκεται στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκει στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου. Το λαβράκι χρησιμοποιείται για διατροφή από πολλούς λαούς και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο.