Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και υγρασία στα παράλια

Και ο θερμός καιρός συνεχίζεται με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής χωρίς να φαίνεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό για τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουλίου. Αντιθέτως φαίνεται ακόμα μια μικρή άνοδος θερμοκρασίας στο εσωτερικό που ενδέχεται τοπικά Σάββατο μέχρι και Δευτέρα να ξεπεράσει και λίγο τους 40 βαθμούς.

Για Παρασκευή προς τα ξημερώματα τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση προς παραθαλάσσιες περιοχές ενώ κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό.

Η θερμοκρασία τις αυγινές ώρες πέφτει μέχρι τους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-23 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 16-17 βαθμοί.
Μέγιστες 38-39 βαθμούς στο εσωτερικό με το ενδεχόμενο πιο τοπικά έως 40 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές 31-34 βαθμούς. Στα ορεινά 27-30 βαθμούς. Λευκωσία 39-40, Πάφος 32, Λεμεσός και Λάρνακα 34, Αγία Νάπα-Πρωταράς 31 και 27 στο Τρόοδος.

Αυξημένα τα ποσοστά υγρασίας. Στο 25-30% στο εσωτερικό και 45-70% σε παράλιες περιοχές. Ορεινές περιοχές 40-60%. Λόγω της υγρασίας η αισθητή θερμοκρασία σε παράλιες περιοχές θα είναι στους 36-40 βαθμούς.

Άνεμοι 1-3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς βράδυ στα παράλια επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου αλλά και βόρεια και τοπικά στο εσωτερικό έως 4 μποφόρ. Στα νότια παραθαλάσσια περιοχή Λεμεσού και έως 5 μποφόρ.

Στο ίδιο καιρικό σκηνικό και Σάββατο-Κυριακή με μικρή άνοδο θερμοκρασίας που θα ξεπεράσει λίγο τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό.
Ενισχυμένοι άνεμοι σε παράλεις περιοχές Λεμεσού έως Αμμοχώστου που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ μεσημέρι προς βράδυ.

Λογικά στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή αρχές Αυγούστου θα έχουμε κάποια πτώση της θερμοκρασίας.