Υπέρβαρος σκυλάκος έχασε το μισό του βάρος και κέρδισε πίσω τη ζωή του

Ο Φιλ, είναι ένα Γκολντεν Ριτρίβερ έξι ετών. Συνήθως τα αρσενικά σκυλιά αυτής της ράτσας ζυγίζουν περίπου από 27 έως 37 κιλά, όμως ο Φιλ είχε το βάρος δύο γκόλντεν ριτρίβερ όταν γνώρισε την γυναίκα που τον υιοθέτησε, την Κέλσεϊ.

Η Κέλσεϊ δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι όταν αποφάσισε να υιοθετήσει έναν σκύλο στις αρχές του 2019, θα γύριζε στο σπίτι με ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ σχεδόν 70 κιλών.

Όταν ξεκίνησε την αναζήτησή της για υιοθεσία, ήξερε ότι ήθελε ένα πολύ μεγάλο σκυλί. Μόλις είδε τον Φιλ και αυτό το μεγάλο του χαμόγελο, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, τον ερωτεύθηκε αμέσως.

Λίγες μέρες μετά την άφιξή του στο σπίτι, η Κέλσεϊ άρχισε να βλέπει πόσο το μέγεθος του Φιλ επηρέαζε τόσο πολλά στοιχεία της ζωής του. Δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες και όταν περπατούσε σε ξύλινο πάτωμα γλιστρούσε και έπεφτε.

Η γυναίκα προσπάθησε να διευκολύνει τον σκύλο στην καθημερινότητά του όμως αποφάσισε ότι έπρεπε επίσης να τον βοηθήσει να σταματήσει και να αντιστρέψει τις ανθυγιεινές συνήθειες του προηγούμενου ιδιοκτήτη του που είχαν οδηγήσει στο επιπλέον βάρος του.

Εκτός από τη δυσκολία στο περπάτημα, ο Φιλ, λόγω του βάρους, ήταν επίσης εξαιρετικά επιρρεπής να αναπτύξει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Έτσι η Κέλσεϊ ξεκίνησε να τον βάζει σε μία πιο αυστηρή καθημερινή ρουτίνα, με υγιεινές και μικρότερες μερίδες τροφής και άσκηση.

Ξεκίνησαν τις βόλτες μαζί, αρχικά απλά γύρω από το τετράγωνο της γειτονιάς και σύντομα οι δυο τους, έκαναν τουλάχιστον τρεις βόλτες την ημέρα, καλύπτοντας περίπου έξι χιλιόμετρα.

Τα καρότα και τα μήλα έγιναν η αγαπημένη επιβράβευση του Φιλ. Μέχρι τον Απρίλιο του 2019, δύο μήνες μετά τον ερχομό του στο σπίτι, ο σκυλάκος πήρε ένα νέο κολάρο από την Κέλσεϊ. Ήταν ένα κανονικό κολάρο για μεγάλο σκύλο, αντί για το χειροποίητο, υπερβολικά μεγάλο που έπρεπε να φοράει πριν.

Καθώς ο Φιλ άρχισε να χάνει βάρος, άρχισε να εκφράζεται λίγο περισσότερο, πηδούσε και έπαιζε σαν τα κανονικά σκυλιά.

Με συνεχή προσπάθεια, ο υπέροχος πορτοκαλί σκυλάκος κατάφερε να χάσει σχεδόν το μισό του βάρος και τώρα είναι ένα υγιές, ευτυχισμένο, πανέμορφο και δραστήριο γκόλντεν ριτρίβερ, που σίγουρα αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία του τετράποδου φίλου μας εδώ