Φάλαινα δέκα μέτρων απελευθερώθηκε από δίχτυα στην Ιταλία

Η ακτοφυλακή των νησιών του Αιόλου στην Ιταλία ειδοποιήθηκε για μία διάσωση από βιολόγους του κέντρου αποκατάστασης χελωνών στο Φιλικούντι. Μία φάλαινα μήκους 10 μέτρων είχε μπλεχτεί σε δίχτυα και προσπαθούσε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί.

Η ακτοφυλακή απελευθέρωσε μία φάλαινα φυσητήρα που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, ανοιχτά των ακτών των Αιολίδων Νήσων, στην Ιταλία.

Βιολόγοι από το κέντρο αποκατάστασης χελώνων στο νησί Φιλικούντι ειδοποίησαν την ακτοφυλακή όταν εντόπισαν τη φάλαινα, μήκους σχεδόν 10 μέτρων στην επιφάνεια της θάλασσας, να βρίσκεται σε σύγχυση καθώς η ουρά της είχε μπλεχτεί σε δίχτυα.

Στο σημείο έφθασε μία ομάδα από δύτες και μετά από μία ώρα κατάφεραν να αφαιρέσουν το δίχτυ από το πτερύγιο της φάλαινας.

Η ακτοφυλακή παρακολούθησε τη συμπεριφορά και την κατάσταση του κήτους για λίγη ώρα, για να διασφαλίσει ότι δεν είχε τραυματιστεί.

Μετά την περιπέτειά της, η φάλαινα κολύμπησε ελεύθερη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ενώθηκε με το κοπάδι της, τρεις άλλες φάλαινες που περίμεναν σε απόσταση.

Πηγή