Φοντάν σοκολάτας από τον Andreas Yordanov – Executive chef στο Uptown Square

O Executive chef στο Uptown Square μοιράζεται με τους αναγνώστες του primetime τη συνταγή για “Φοντάν σοκολάτας”.

Τι θα χρειαστείτε

ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
• 100γρ. βούτυρο ανάλατο
• 10γρ. καστανή ζάχαρη
• 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
• 95γρ. αλεύρι
• 5γρ. κακάο 100%
• 50 γρ. θρυμματισμένο φυστίκι Αιγίνης
• 50γρ. σκόνη αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ
• 5 Αυγά (250γρ)
• 110 γρ. ζάχαρη
• 170γρ. μαύρη σοκολάτα (70%)
• 155γρ. βούτυρο ανάλατο
• 70γρ. αλεύρι
• 1 Βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
• Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα συστατικά μας.
• Αφαιρούμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
• Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Σπάμε το μπισκότο σε κομμάτια και το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
• Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά (μικρότερη των 40°C) και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει λεία.
• Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα
μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
• Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών το μείγμα της σοκολάτας εναλλάξ με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
• Καλύπτουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 5 μέρες)
• Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ/muffins και προσθέτουμε λαδόκολλα.
• Μοιράζουμε το μείγμα σοκολάτας στις 5 φόρμες (145γρ περίπου στην κάθε φόρμα)
• Ψήνουμε για 14-15 λεπτά στους 190ο C.
• Βγάζουμε αμέσως τα κέικ από τον φούρνο. Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα), να ξεκουραστούν μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό και crumble.