Έτσι πρέπει να φοράμε το αντιηλιακό για υγιή επιδερμίδα

Hand photo created by freepik - www.freepik.com

Οι εξορμήσεις στην παραλία ξεκίνησαν και εμείς καλό θα ήταν να φροντίσουμε να έχουμε υγιή επιδερμίδα, με τη βοήθεια κάποιου καλού αντιηλιακού.

Για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την πλήρη κάλυψη ενός αντιηλιακού, θα πρέπει να απλώνουμε μια ποσότητα ίση με ένα ποτήρι σφηνάκι. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εφαρμόζουν μόνο το μισό έως το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας. Με αποτέλεσμα το ποσοστό του SPF που φορούν να είναι χαμηλότερο από το πραγματικό που αναγράφεται στη συσκευασία.

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ημέρας στην παραλία, το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (Skin Cancer Foundation), μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε περίπου το ένα τέταρτο έως το μισό του προϊόντος. Οι αντιηλιακές κρέμες θα πρέπει να εφαρμόζονται 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο να ενεργοποιηθούν πάνω στο δέρμα. Η πρώτη εφαρμογή είναι εξίσου σημαντική με εκείνες που θα ακολουθήσουν, οπότε ας επαναλάβουμε τη διαδικασία κάθε δύο ώρες. Ας επαναλάβουμε αμέσως μετά το κολύμπι ή αν έχουμε ιδρώσει.

Extra tips!

  1. Ας φρoντίσουμε να πιούμε αρκετό νερό, προκειμένου να αναπληρώσει ο οργανισμός μας την χαμένη υγρασία.
  2. Ας προμηθευτούμε ένα καλό προϊόν που θα βοηθήσει στην πιο άμεση και γρήγορη ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας.
  3. Ας αποφύγουμε να φοράμε εφαρμοστά ρούχα ενώ ας επιλέξουμε αυτά να είναι βαμβακερά.
  4. Ας ενυδατώνουμε διαρκώς την επιδερμίδα μας για τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα!
  5. Την επόμενη φορά να ανανεώνουμε περισσότερες φορές το αντηλιακό μας κι ας φροντίσουμε να μην καθόμαστε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο.

Πηγή