Φτιάξε τη δική σου κορδέλα μαλλιών

Το καλοκαιράκι κοντοζυγώνει και αυτό σημαίνει πως από μέρα σε μέρα ο υδράργυρος θα ξεκινήσει να ανεβαίνει και οι κορδέλα στα μαλλιά θα μας είναι απαραίτητες! Φτιάξτε τις δικές σας κορδέλες στο σπίτι, με απλά υλικά και πάνω από όλα με υφάσματα που θα πετούσατε στα σκουπίδια. Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε σωστά τα παλιά ρούχα και αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι. Για όλα υπάρχει εναλλακτικός τρόπος χρήσης.

Υλικά
• Μαντήλι ή ύφασμα
• Ψαλίδι
• Εύκαμπτο σύρμα
• Κλωστή και βελόνα
• Ζεστή κόλλα σιλικόνης
• Ελαστικό νήμα ή λαστιχάκι

Step by Step

1ο βήμα

Μετρήστε το μήκος μια από τις στέκες – κορδέλες που έχετε στο σπίτι ή το ίδιο σας το κεφάλι από το πίσω μέρος του αυτιού μέχρι πίσω από το άλλο. Διπλώστε τρεις φορές το ύφασμα (κατά μήκος) και κόψτε το ύφασμα που περισσεύει.

2ο Βήμα


Ανοίξτε τώρα το διπλωμένο ύφασμα και διπλώστε το ξανά στη μέση. Κόψτε δύο αρκετά μεγάλα κομμάτια σύρμα και κολλήστε τα πάνω στο ύφασμα – στο μισό μέρος της επιφάνειας- με την κόλλα σιλικόνης. Αφήστε το ύφασμα στην άκρη μέχρι να στεγνώσει.

3ο Βήμα


Έπειτα, σκεπάστε τα σύρματα με το ύφασμα που δεν κολλήσατε σύρμα. Στόχος σας θα είναι να κρύψετε τα σύρματα. Στη συνέχεια ράψτε το ύφασμα για να κλείσετε τις πλευρές του. Διπλώστε προς τα μέσα το ύφασμα που προεξέχει στις δύο άκριες του υφάσματος.

4ο Βήμα


Τώρα είναι η ώρα που θα φτιάξουμε τον φιόγκο της κορδέλας. Κόψτε 2 τριγωνάκια και μια λωρίδα από το ύφασμα που περίσσεψε (Βλέπε πρώτο βήμα). Σουρώστε τη βάση των τριγώνων, ενώστε τα και έπειτα περάστε αρκετές φορές γύρω από το σημείο επαφής την λωρίδα. Τέλος, ράψτε από την πίσω μεριά.

5ο Βήμα


Δοκιμάστε την κορδέλα στο κεφάλι σας για να εντοπίσετε το σημείο στο οποίο θέλετε να κολλήσετε τον φιόγκο. Εφαρμόστε στο σημείο, λίγη σιλικόνη και κολλήστε.

6ο Βήμα


Τέλος, Χρησιμοποιήστε το λαστιχάκι στο πίσω μέρος της κορδέλας – εκεί όπου διπλώσατε προηγουμένως το σύρμα και ενώστε τις δύο πλευρές ώστε η κορδέλα να είναι σταθερή όταν την φορέσετε.

 

Πηγή