Φτιάχνουμε βίγκαν αυγολέμονη

Αυτό το Πάσχα, οι Vegan Fam, προτείνουν μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη σούπα “αυγολέμονη” για όλους όσοι ακολουθούν τον βιγκανισμό και όχι μόνο! 

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 Φλιτζάνι ρύζι κατάλληλο για σούπες (καρολίνα)
  • 3 Λίτρα νερό + 1-2 Λίτρα επιπλέον εάν χρειαστεί
  • 1 Ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο
  • Αλάτι
  • 1 Κουταλάκι βίγκαν ζωμό
  • Χυμό λεμονιού (από 1/2 – 1 λεμόνι)

Έτοιμη σε 30 λεπτά!

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, το ολόκληρο κρεμμύδι, το αλάτι και τον ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι.
  2. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, λίγο από το νερό της σούπας και 6-8 κουταλιές από το ψημένο ρύζι. Κτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι λείο.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα μας πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λεμόνι κατά προτίμηση και εάν χρειάζεται συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε!