Φυσιολογική θερμοκρασιακή εβδομάδα με κάποιο ενδεχόμενο προς το τέλος για κάποιες τοπικές βροχές

Υποχώρησε το πολύ θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας αλλά όπως θα δούμε και μέσα από τους χάρτες παραμένουμε στο κόκκινο χρωματισμό που δηλώνει ότι είναι θερμό το ρεύμα αέρα με θερμοκρασίες όμως κοντά στις κανονικές τιμές.

Τρίτη 20 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση αυγινές ώρες ενώ μεσημέρι προς απόγευμα πολύ λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Σε μικρή πτώση.
Εσωτερικό: 36-37 βαθμούς. Τοπικά σε Λευκωσία έως 38 βαθμούς.
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 31-33
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 32-34
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 32-34
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 31-33
Ορεινά: 28-33
Τρόοδος: 27
Ημιορεινά: 33-35

Άνεμος: Βορειοδυτικό έως Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα εντάσεως 1 έως 3 ενώ μεσημέρι προς απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ αλλά στα νότια έως 5 μποφόρ.

Η αποκομμένη λίμνη διατηρείται μέχρι και σήμερα Δευτέρα σε κεντρική Μεσόγειο με βροχές και καταιγίδες και σταδιακά εξασθενεί και διαλύεται αυτή η διαταραχή μια διαταραχή που έφερε καταστροφές, πλημμύρες και δυστυχώς νεκρούς σε περιοχές κεντρικής Ευρώπης στην Γερμανία.

Από την στιγμή που σταματάει η αποκομμένη λίμνη σταματάει και η απρόσκοπτη μεταφορά πολύ θερμού ρεύματος αέρα στην περιοχή μας αλλά παραμένει θερμό αφού είμαστε στον Ιούλιο.

Ο αντικυκλώνας που βρίσκεται σε βορειοδυτική Ευρώπη θα συνεχίσει να βρίσκεται στην εκεί περιοχή τις επόμενες ημέρες και με τον άνεμο να γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού από τα βόρεια-βορειοανατολικά του κράσπεδα κατεβάζει Αυλώνα ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα από τα βόρεια προς τα νότια και αυτό θα βοηθήσει στο να μην δεχόμαστε πολύ θερμό ρεύμα αέρα τουλάχιστον την νέα εβδομάδα που μας έρχεται.

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή στον Αντλαντικό θα κινηθεί ανατολικά προς δυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα μέχρι Κυριακή να εκτοπίζει τον Αντικυκλώνα ανατολικά και να τον εξασθενεί.
Καιρικές συνθήκες από Τετάρτη μέχρι Κυριακή ηλιοφάνεια ενώ αυγινές ώρες θα παρατηρείται και χαμηλή νέφωση ενώ μεσημέρι με απόγευμα από Παρασκευή τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό. Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιας αστάθειας στην περιοχή μας από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα 23-26 Ιουλίου με τοπικές βροχές ορεινά ή και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Αυτό το ενδεχόμενο χρειάζεται παρακολούθηση και θα επανέλθω και πάλι.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό από 36 έως 38 βαθμούς με το ενδεχόμενο Τετάρτη πολύ τοπικά σε Λευκωσία έως 39 βαθμούς. Στα παράλια 30-33 βαθμούς περίπου ενώ τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 34 βαθμούς αλλά όχι κάθε μέρα.

Άνεμος 2 έως 4 μποφόρ αλλά Τρίτη και Τετάρτη 20-21/7 μικρή ενίσχυση έως 5 μποφόρ.
Υγρασία μέχρι Τετάρτη από 26% στο εσωτερικό έως 65% προς παραθαλάσσιες περιοχές. Αναμένεται αύξηση στην υγρασία από Πέμπτη και να είναι από 34% έως 70% ενώ Παρασκευή από 40 έως 75%.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.