Με χαμηλή νέφωση και υγρασία η Τετάρτη

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες έχουν υποχωρήσει μερικώς από την περιοχή μας αλλά παραμένουν θερμές οι αέριες μάζες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέσει λίγο η θερμοκρασία αλλά παραμένουμε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Προς ξημερώματα Τετάρτης θα παρατηρείται στην περιοχή μας χαμηλή νέφωση τοπικά αυξημένη. Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες λίγες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό.

Η θερμοκρασία τις αυγινές ώρες πέφτει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-23 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλά ορεινά προς το Τρόοδος.
Οι μέγιστες τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσουν τους 35-38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28-32 σε παράλιες περιοχές και στους 25-30 σε ορεινές περιοχές. Λευκωσία 38, Πάφο 30, Λεμεσός 31, Λάρνακα 32 και Αγία Νάπα-Πρωταράς 30. Στο Τρόοδος στους 25 βαθμούς.

Αυξημένα τα ποσοστά υγράσιας άρα αυξημένος ο δείκτης θερμότητας-δυσφορίας. Στο 25-40% σε εσωτερικού περιοχές. Από εσωτερικό προς ορεινά 40-60% αλλά στα ψηλά ορεινά στο 60-80%. Σε παράλιες περιοχές 50-70%.

Άνεμοι 1-2 μποφόρ πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι προς βράδυ 1-3 μποφόρ αλλά από επαρχία Λεμεσού έως Αμμοχώστου αλλά και σε περιοχές επαρχίας Πάφου και Κερύνειας έως 4 μποφόρ. Στα νότια-νοτιοανατολικά παροδικά και έως 5 μποφόρ. Βραδυνές ώρες 1-3 μποφόρ.

Μέχρι και Παρασκευή 2 Αυγούστου θερμοκρασιακά δεν αναμένεται ιδιαίτερη αλλαγή ενώ το Σάββατο θα παρατηρηθεί μικρή άνοδος στο εσωτερικό.

Συνάντηση λίγο πιο δροσερού ρεύματος με θερμού δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου σε συνδυασμό με υγρασία θα ευννοεί σε εμφάνιση χαμηλής νέφωσης προς τα ξημερώματα. Μεσημεριανές ώρες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό.

Οι άνεμοι 1 -3 μποφόρ όμως μεσημέρι προς βράδυ στα παράλια επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου στα 4 έως 5 μποφόρ.