Χαμηλό βαρομετρικό με τοπικές βροχές-Θερμές αέριες μάζες και σκόνη

Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει την περιοχή μας από αύριο Τρίτη και έτσι αναμένεται να έχουμε άστατο καιρικό σκηνικό κατά περιόδους.

Ταυτόχρονα όμως και με τον τρόπο που γυρίζει ο άνεμος σε ένα χαμηλό θα μας στέλνει και θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν ακόμα λίγο την θερμοκρασία και θα είναι πάνω της κανονικής. Οι πιο θερμές αέριες μάζες παραμένουν πιο νότια της Κύπρου.

Πέραν από τις θερμές αέριες μάζες σκάβει και σκόνη από Λιβύη και την στέλνει στην περιοχή μας έως μέτρια ποσοστά. Πιο αυξημένη σκόνη πιο νότια της Κύπρου.

Το χαμηλό βαρομετρικό θα προσεγγίσει την περιοχή μας και κατά τη διάρκεια της Τρίτης το κέντρο του θα περνά νότια της Κύπρου και θα φεύγει βορειοανατολικά προς Συρία.

Τρίτη 31 Μαρτίου με νεφώσεις προς αυγινές ώρες με το ενδεχόμενο τοπικών διάσπαρτων βροχών ενώ μετά θα παρατηρείται ηλιοφάνεια αλλά από νωρίς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να παρατηρούνται νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα με τον καιρό σταδιακά να γίνεται άστατος με τοπικές παροδικές βροχές από το απόγευμα μέχρι και βραδινές ώρες. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται και σκόνη αλλά από το απόγευμα προς βράδυ θα υποχωρεί αφού ξεκινά να αλλάζει το ρεύμα αέρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 22-23 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια με το ενδεχόμενο τοπικά και έως 24 βαθμούς. Στα δυτικά τμήματα 24-25 βαθμούς. Πάνω στα ορεινά 10-18 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.

Ανέμοι Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ και έως 5 μποφόρ στα παράλια. Στα θαλάσσια τμήματα Λεμεσού-Πάφου και έως 6 μποφόρ.

Τετάρτη 1 Απριλίου το χαμηλό βαρομετρικό θα βρίσκεται ανατολικά της Κύπρου στη Συρία με το ρεύμα αέρα να αλλάζει και να εκτοπίζει τις θερμές αέριες μάζες και την σκόνη από την περιοχή μας.

Βραδινές προς πρωινές ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο νεφώσεων με τοπικές βροχές ενώ μετά σταδιακά να περιοριστούν και να εξασθενήσουν τα όποια φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση όχι το ίδιο παντού με τις μέγιστες στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 20-21 βαθμούς στα παράλια αλλά στα δυτικά θα είναι πιο κάτω στους 18-20 βαθμούς. Στα ορεινά 8 έως 16 βαθμούς.

Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ αλλά στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια μεσημέρι με απόγευμα έως 5 μποφόρ.

Σε γενικές γραμμές οι βροχές Τρίτη και Τετάρτη θα είναι κατά περιόδους και διάσπαρτες. Αλλού θα πέφτουν σε ελαφρά ένταση και αλλού έως μέτρια ένταση.

Πέμπτη 2 Απριλίου ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά με κάποιο ενδεχόμενο προς το βράδυ για λίγες τοπικές βροχές. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με Τετάρτη αλλά θα πέσει λίγο πάνω στα ορεινά.

Άνεμοι Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ ενώ στα παράλια παροδικά μεσημέρι με απόγευμα και έως 5 μποφόρ.

Από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή 3-5 Απριλίου επανέρχονται οι θερμές αέριες μάζες με αισθητή άνοδο θερμοκρασίας. Από Δευτέρα 6 Απριλίου πτώση θερμοκρασίας με την πιθανότητα κάποιων τοπικών βροχών.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.