Χωρίς μεταβολή ο καιρός αύριο Πέμπτη-Με τοπικές βροχές και καταιγίδες η Παρασκευή

Παραμένουμε και αύριο Πέμπτη κάτω από τον επηρεασμό ενός ελαφρού θερμού ρεύματος αέρα με θερμοκρασίες 2-3 βαθμούς και πολύ πιο τοπικά στο εσωτερικό έως 4 βαθμούς πάνω της κανονικής με τις καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις.

Αλλαγή ρεύματος αέρα αναμένεται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην περιοχή μας αφού εισέρχεται ελαφρώς δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα που θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μια μικρή πτώση θερμοκρασίας σε εσωτερικό και ορεινά αλλά να αυξάνεται η αστάθεια στην περιοχή μας με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Δεν αποκλείω τοπικά σε ορεινά και ημιορεινά να εκδηλωθεί ισχυρή καταιγίδα με το ενδεχόμενο και για χαλαζόπτωση.

Αυτή η μερική αλλαγή οφείλεται στην ανατολική μετατόπιση που θα έχει ο Αυλώνας αφού θα αναγκάζει το ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα να μετατοπιστεί λίγο πιο ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κύπρου αφού θα εισέρχεται ελαφρώς δροσερό και ασταθές ρεύμα αέρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ευρώπης άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές δυτικής-βορειοδυτικής Ευρώπης λόγω των ψυχρών αερίων μαζών αλλά της έλευσης του ψυχρού μετώπου και χαμηλού βαρομετρικού περιοχή Αγγλίας.
Μετωπικές υφέσεις σκάφη με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε κεντρική Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε περιοχές Ιταλίας και Ελλάδας.
Ο άστατος καιρός σε κεντρική Μεσόγειο φαίνεται να συνεχίζεται για 3-4 ημέρες ακόμα λόγω και χαμηλού βαρομετρικού στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Σάββατο μειώνεται αρκετά το ρίσκο βροχής με το ενδεχόμενο να μην έχουμε κάτι όπως φαίνεται με την θερμοκρασία χωρίς μεταβολή. Κυριακή δεν βλέπω κάποιο ρίσκο βροχής με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.
Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία Δευτέρα και Τρίτη 28-29/9 οπόταν θα είναι θερμός ο καιρός μεσημεριανές ώρες αλλά από Τετάρτη 30/9 και μετά σημειώνει πτώση 4-5 βαθμών.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Αυγινές με πρωινές ώρες ηλιοφάνεια ενώ στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Μεσημέρι με απόγευμα ανάπτυξη νεφώσεων σε ορεινά και εσωτερικό. Για βροχή έστω και τοπικά είναι μικρό το ρίσκο. Βραδινές ώρες με χαμηλή νέφωση στα δυτικά αλλά και ενδεχόμενο πέρασμα υψηλών νεφώσεων γενικά στο νησί.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-22 βαθμούς στα παράλια και 12-14 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 35 βαθμούς στη Λευκωσία. Δυτικά της πόλης στους 33 βαθμούς. Στους 30-32 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 29-32 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές. Πάνω στα ορεινά στους 23-28 βαθμούς.

Μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό τις ώρες 11:00-16:00 στο 25-35% ενώ στα παραθαλάσσια λίγο αυξημένη στο 48-65%. Πάνω στα ορεινά στο 52-61%.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 βαθμούς στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ορεινά.

Ένταση ανέμων 1-2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες που μέσα στη θάλασσα αλλά και δυτικά παράλια και έως 3 μποφόρ ενώ μεσημεριανές και απογευματινές ώρες 2-3 και 3 έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα του νησιού αλλά και δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της Λευκωσίας. Στα νότια-νοτιοανατολικά παράλιες περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου αλλά και μέσα στο θαλάσσιο χώρο 4 έως 5 μποφόρ.

Βραδινές ώρες 1-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια-δυτικά και νότια.

Δυτικοί-Βορειοδυτικοί πρωινές ώρες ενώ στα παράλια Λεμεσού προς Λάρνακας θα παίζουν σε Νοτιοανατολικοί-Νοτιοδυτικοί. Μεσημέρι με απόγευμα Δυτικοί στα δυτικά σε επαρχία Πάφου, Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές της Λευκωσίας ενώ σε παράλιες περιοχές Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου Νοτιοδυτικοί. Στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του εσωτερικού Νότιοι-Νοτιοδυτικοί.

Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Μια ημέρα με ηλιοφάνεια και αναπτύξεις νεφώσεων με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πιθανές περιοχές ορεινά-ημιορεινά, εσωτερικό περιοχές Λευκωσίας αλλά και ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του εσωτερικού προς περιοχές επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου. Ένα μικρό ενδεχόμενο για τοπικές μπόρες σε περιοχές βόρεια της Πάφου προς Ακάμα. Υπάρχει το ρίσκο τοπικά σε ορεινά-ημιορεινά για εκδήλωση ισχυρής καταιγίδας χωρίς να αποκλείεται και χαλαζόπτωση.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-22 βαθμούς στα παράλια και 12-14 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό και Λευκωσία. Δυτικά της πόλης στους 32-33 βαθμούς. Στους 30-32 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 29-32 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές. Πάνω στα ορεινά στους 23-28 βαθμούς. Θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι τις 1200-1300 ενώ μετά λόγω νεφώσεων θα παρατηρηθεί πτώση στα δυτικά-ορεινά και εσωτερικό. Σε περιοχές με βροχές θα είναι ακόμα πιο κάτω η θερμοκρασία.

Μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό τις ώρες 11:00-16:00 στο 38-51% ενώ στα παραθαλάσσια λίγο αυξημένη στο 53-67%. Πάνω στα ορεινά στο 60-74%.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 βαθμούς στα παράλια και στους 14-15 βαθμούς στα ορεινά.

Ένταση ανέμων 1-2 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια και έως 3 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες 2-3 και 3 έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα του νησιού αλλά και δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της Λευκωσίας. Στα νότια-νοτιοανατολικά παράλιες περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου αλλά και μέσα στο θαλάσσιο χώρο 4 έως 5 μποφόρ.

Βραδινές ώρες 1-2 και παροδικά έως 3 μποφόρ σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια-δυτικά και νότια.

Δυτικοί-Βορειοδυτικοί πρωινές ώρες ενώ στα παράλια Λεμεσού προς Λάρνακας θα παίζουν σε Νοτιοανατολικοί-Νοτιοδυτικοί. Μεσημέρι με απόγευμα Δυτικοί στα δυτικά σε επαρχία Πάφου, Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές της Λευκωσίας ενώ σε παράλιες περιοχές Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου Νοτιοδυτικοί. Στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του εσωτερικού Νότιοι-Νοτιοδυτικοί.

Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση στα δυτικά αυγινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικού περιοχές. Το ρίσκο βροχής μειώνεται και είναι μικρό έστω για κάτι τοπικό πάνω στα ορεινά.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19-21 βαθμούς στα παράλια και 11-13 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό και Λευκωσία που πολύ τοπικά σε Λευκωσία ίσως φτάσει και 34 βαθμούς. Δυτικά της πόλης στους 32 βαθμούς. Στους 30-32 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 28-30 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές. Πάνω στα ορεινά στους 21-27 βαθμούς.

Μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό τις ώρες 11:00-16:00 στο 37-44% ενώ στα παραθαλάσσια λίγο αυξημένη στο 52-65%. Πάνω στα ορεινά στο 63-76%.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 βαθμούς στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ορεινά.

Ένταση ανέμων 1-2 μποφόρ ενώ στα δυτικά παραθαλάσσια και έως 3 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες 2-3 και 3 έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα του νησιού αλλά και δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της Λευκωσίας. Στα νότια-νοτιοανατολικά παράλιες περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου αλλά και μέσα στο θαλάσσιο χώρο 4 έως 5 μποφόρ.

Βραδινές ώρες 1-2 και παροδικά έως 3 μποφόρ. Οι άνεμοι σε περιοχές που θα εκδηλώνονται καταιγίδες θα ενισχύονται.

Δυτικοί-Βορειοδυτικοί πρωινές ώρες. Μεσημέρι με απόγευμα Δυτικοί στα δυτικά σε επαρχία Πάφου, Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές της Λευκωσίας ενώ σε παράλιες περιοχές Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου Νοτιοδυτικοί. Στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του εσωτερικού Νότιοι-Νοτιοδυτικοί.

Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.