Πέρασμα ψυχρού μετώπου με τοπικές βροχές και ενισχυμένους ανέμους-Έρχονται πιο θερμές αέριες μάζες με σκόνη

Χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου επηρεάζει μερικώς την περιοχή μας.
Πέρασμα ασθενές ψυχρού μετώπου αναμένεται στην περιοχή μας με τοπικές βροχές από αργά το βράδυ Πέμπτης προς πρωινές ώρες Παρασκευής. Πέφτει και λίγο η θερμοκρασία για λίγες ώρες κατά την έλευση του ψυχρού μετώπου.

Σύντομο θα είναι όλο αυτό αφού σταδιακά από μεσημέρι Παρασκευής και μετά θα εισέρχονται θερμές αέριες μάζες στην ατμόσφαιρα από τα νοτιοδυτικά που θα ενταθούν Σάββατο και Κυριακή με αισθητή άνοδο θερμοκρασίας.

Αυτό οφείλεται σε χαμηλό βαρομετρικό που Παρασκευή βρίσκεται νότια της Ιταλίας και μέχρι το Σάββατο θα είναι σε Ελλάδα δυτικά της Κρήτης.

Με τον άνεμο να γυρίζει ανάποδα με τους δείκτες ενός ρολογιού νοτιοδυτικό θερμό ρεύμα ανηφορίζει προς βορειοανατολικά και έτσι οι θερμές αέριες μάζες απλώνονται στην περιοχή μας.

Ταυτόχρονα το χαμηλό σκάβει και σκόνη από Λιβύη και ανηφορίζει βόρεια-βορειοανατολικά και αναμένεται σταδιακά από Παρασκευή απόγευμα να ξεκινήσει να μας επηρεάζει. Έως μέτρια ποσοστά ενώ Σάββατο κατά περιόδους και τοπικά σε υψηλά ποσοστά.

Αντικυκλώνας σε κεντρική Ευρώπη και με τον άνεμο να γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού αφήνει ψυχρό ρεύμα αέρα να κατηφορίζει από τα βόρεια προς Βαλκάνια αλλά δεν επηρεάζει την δική μας περιοχή.

Ένας αντικυκλώνας που βρίσκεται νότια της Κύπρου φεύγει ανατολικά σε Μέση Ανατολή.

Την Κυριακή το χαμηλό βαρομετρικό θα βρίσκεται στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα συνεχίσει να διατηρεί θερμό τον καιρό με την θερμοκρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα και να κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς. Επίσης διατηρείται στην ατμόσφαιρα η σκόνη έως μέτρια ποσοστά.

Το κέντρο του χαμηλού την Δευτέρα φαίνεται να παραμένει στην περιοχή της Ρόδου και να εξασθενεί αλλά η θερμοκρασία σημειώνει πτώση με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών. Υποχωρούν οι πιο θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας.

Παρασκευή 3 ΑπριλίουΠρος πρωινές ώρες που αναμένεται το πέρασμα του ψυχρού μετώπου ο καιρός θα είναι με αυξημένες νεφώσεις τοπικά με πιθανότητες για τοπικές βροχές. Άνεμοι Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και έως 5 μποφόρ παροδικά στα παραθαλάσσια. Στα ορεινά έως 7 μποφόρ.

Από νωρίς το μεσημέρι με απόγευμα ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Μέγιστες θερμοκρασίες 19-21 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Πάνω στα ορεινά 8 έως 15 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.

Άνεμοι Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια δηλαδή από Λεμεσό έως Αμμόχωστο στα 5-6 μποφόρ. Στα ορεινά 6-7 μποφόρ. Γενικά οι ριπές ανέμων έως 7-8 μποφόρ.

Βραδινές ώρες οι άνεμοι εξασθενούν με τις καιρικές συνθήκες να είναι με τοπικές νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Θερμός καιρός Σάββατο και Κυριακή με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής. Καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις και σκόνη. Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί ανέμου στα 2 έως 4 μποφόρ και παροδικά έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.