Τα 5 μυστικά της ιδανικής σχέσης!

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποια είναι τα μυστικά στην επιτυχία μιας σχέσης. Εμείς ρωτήσαμε τον πλέον ειδικό και μας εκμυστηρεύεται τα μυστικά μίας μακροχρόνιας σχέσης!

1. Επικοινωνήστε
Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που χωρίζουν έχουν ως βασικό πρόβλημα την κακή ή ανύπαρκτη επικοινωνία.

Η ικανότητα να μοιράζεστε με το/τη σύντροφο σας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας δεν σημαίνει βέβαια μονόλογος ή γκρίνια. Αφορά το διάλογο και την ικανότητα να ακούτε και να κατανοείται τον σύντροφό σας ακριβώς όπως θέλετε να σας ακούει και να σας κατανοεί και εκείνος/η.

2. Επενδύστε στην καλή σεξουαλική ζωή
Το σεξ είναι παιχνίδι αισθήσεων, δεν περιορίζεται στη κρεβατοκάμαρα, ούτε είναι αντιβίωση να το παίρνουμε σε συγκεκριμένη ώρα και ίδια δοσολογία. Χρειάζεται φαντασία, πρωτοτυπία, αυθορμητισμό.

Επίσης φροντίστε την εμφάνισή σας και την προσωπική σας υγιεινή. Μην ξεχνάτε πως η εμφάνιση είναι το κλειδί για το σεξουαλικό πόθο και το σεξ έχει να κάνει με την εικόνα και τον ερωτισμό που εκπέμπουμε στο σύντροφό μας.

3. Σεβαστείτε τον προσωπικό χώρο και χρόνο του/της συντρόφου σας
Είναι απόλυτα θεμιτό, αναγκαίο και υγιές οι δύο σύντροφοι να έχουν ζωή και έξω από το ζευγάρι. Ο σύντροφός μας δεν είναι η εγωιστική προέκταση του εαυτό μας και ευτυχισμένη σχέση δεν είναι εκείνη που μας πνίγει.

Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε την κοινή ζωή και την συμβίωση με τη ζηλοτυπία και την καταπίεση.

4. Μην αφήσετε την καθημερινότητα και τη ρουτίνα να σας απομακρύνουν
Είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλον. Κάντε μικρές αποδράσεις το Σαββατοκύριακο ή βγείτε μόνοι σας έξω.

Η ευκαιρία να απομονωθείτε θα σας βοηθήσει να βρείτε πράγματα να συζητήσετε, να φλερτάρετε, να ξαναερωτευτείτε.

5. Πείτε «σ’ αyαπώ»
Η έκφραση των συναισθημάτων μας είναι βασικό συστατικό για μια υγιή σχέση. Μην θεωρείται δεδομένο πως ο άλλος το ξέρει. Ακόμα και αν το ξέρει σίγουρα θα θέλει και να το ακούει.

Κάντε δωράκια και εκπλήξεις χωρίς να έχετε επέτειο ή γενέθλια, στείλτε ένα γλυκό sms από τη δουλειά λέγοντας απλά «μου λείπεις».

Εκφράστε τον θαυμασμό σας για κάτι που έκανε, πείτε ευχαριστώ όταν σας προσφέρει κάτι.

Με τη συνεργασία του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου, Διδάκτωρα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας & της Θέκλας Βασιλείου, Ψυχολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή