Τo Facebook «δοκιμάζει» τις αντοχές του Clubhouse

Η Faceboook εισάγει νέα audio χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα της που θα προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία στους χρήστες της, αποσκοπώντας να προκαλέσει τις αντοχές του Clubhouse.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η εταιρεία ονομάζεται «Soundbites», το οποίο θα περιλαμβάνει δημιουργικά ηχητικά σύντομης χρονικής διάρκειας. Στα «Soundbites» οι χρήστες θα μπορούν να εξιστορήσουν βιωματικές εμπειρίες, γνώμες σε ζητήματα της επιλογής τους, ανέκδοτα και κάθε λογής περιεχόμενο.

Τα «Soundbites», δεν διαφέρουν από τα ηχογραφημένα μηνύματα που ανταλλάσσεις με τους φίλους σου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας. Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι θα «μοιράζονται» δημοσίως στο Newsfeed του Facebook. Τα soundbites θα διατεθούν σε έναν περιορισμένο αριθμό δημιουργών, πριν γίνουν ευρέως διαθέσιμα.

Αν, βέβαια, σε ενδιαφέρουν τα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας podcasts,η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα διατίθενται στην πλατφόρμα τους προσεχείς μήνες. Παράλληλα, το Facebook θα σου προτείνει podcasts με βάση τα εδιαφέροντα σου και θα μπορείς είτε να σχολιάσεις από κάτω είτε να το κοινοποιήσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε δημοσίευση του Facebook.

Η εταιρεία, όμως, δεν σταματάει εδώ τις εκπλήξεις της. Σχεδιάζει να λανσάρει μία audio-only version δωματίων, που θα ονομάζονται Live Audio Rooms, κατά την οποία οι χρήστες θα αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες διάσημες προσωπικότητες τους. Επιπλέον, θα μπορούν να προβούν σε μία δωρεά κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής audio ομιλίας.

Τέλος, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει περισσότερα χαρακτηριστικά, που θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μεταφράσεων, ποικιλία φίλτρων ήχου αλλά και την τεχνολογία του noise cancellation.

 

Πηγή