Το Facebook παρουσιάζει νέα εφαρμογή παρόμοια με το TikTok

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εγκρίνει προθεσμία 45 ημερών στην εταιρεία ByteDance με έδρα το Πεκίνο, προκειμένου να πουλήσει την δημοφιλή εφαρμογή της TikTok στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft.

To Facebook ξεκίνησε επίσημα στο Instagram την Reels, μια εφαρμογή που είναι εντυπωσιακά παρόμοια με τη δημοφιλή κινεζικής κατασκευής εφαρμογή βίντεο TikTok.

Η εφαρμογή Reels δίνει επιλογές στον χρήστη να ανεβάζει περιεχόμενο στο Instagram, όπως stories και live βίντεο, καθώς και να γράφει βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων τα οποία μετά θα μπορεί να επεξεργαστεί με φίλτρα, μουσική κλπ.

Microsoft: Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του TikTok θα συνεχιστούν
Η Microsoft γνωστοποίησε, μέσω του επίσημου blog της, πως η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στις συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την εξαγορά του TikTok. Όπως σημειώνεται, ο CEO του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Σάτια Ναντέλα, έχει συνομιλήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας οι διαπραγματεύσεις «σε κάθε περίπτωση» θα έχουν ολοκληρωθεί «έως και τις 15 Σεπτεμβρίου».

«Η Microsoft θα κινηθεί με ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, ByteDance, και σε κάθε περίπτωση οι συνομιλίες δεν θα ολοκληρωθούν αργότερα από την 15η Σεπτεμβρίου του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Microsoft ανυπομονεί για τη συνέχεια του διαλόγου με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου».

 

Πηγή