Φλιπ φλοπ… Makeover

Σανδάλια, φλιπ φλοπ και παντόφλες «πάνε και έρχονται» στη γκαρνταρόμπα μας. Κάποια από αυτά δεν αντέχουν και τόσο στο χρόνο. Ειδικά τα φλιπ φλοπ θα έχετε προσέξει πως δεν κρατάνε για περισσότερο από μια σεζόν. Αυτό, όμως, θα το ανατρέψουμε γιατί και τα φλιπ φλοπ μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπέροχα υφασμάτινα σανδάλια.

Τι θα χρειαστείτε;

  • 1 Ζευγάρι φλιπ φλοπ (μονόχρωμα).
  • 50-60cm Ύφασμα – Εμείς επιλέξαμε ένα με πολύχρωμο print.
  • Ράβδους σιλικόνης και πιστόλι σιλικόνης
  • Σουβλί
  • Βασικά εργαλεία για πλέξιμο

 

61ο Βήμα


Αφαιρέστε το πλαστικό μέρος των φλιπ φλοπ και αφήστε τη βάση του παπουτσιού. Κόψτε
το ύφασμα σε τρία κομμάτια (Προσοχή! Εμείς χρησιμοποιήσαμε φλιπ φλοπ 43 μέγεθος). Λάβετε υπόψη ότι το ύφασμα θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένο πάνω στο πόδι σας ώστε να παραμείνει σταθερό όσο περπατάτε.
• 5cm x 10cm (2 κομμάτια)
• 20.32cm x 15.24cm (2 κομμάτια)
• 35.56cm x 20.32cm (2 κομμάτια)

52ο Βήμα


Πάρτε τη μικρή λωρίδα υφάσματος (5cm x 10cm) και διπλώστε την στη μέση. Έπειτα με τη βοήθεια οποιουδήποτε εργαλείου περάστε το ύφασμα στην τρύπα του φλιπ φλοπ. Βάλτε αρκετή κόλλα στην τρύπα του φλιπ φλοπ ώστε να κολλήσει το ύφασμα σε αυτήν.
Προσέξτε! Θα πρέπει να σχηματίσετε στο πάνω μέρος μια μικρή θηλιά ώστε να περάσει ανάμεσα το μεγαλύτερο ύφασμα (35.56cm x 20.32cm). Έπειτα συνεχίστε να γεμίζετε την τρύπα με σιλικόνη μέχρι να είστε σίγουροι πως το ύφασμα θα είναι σταθερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο δεύτερο παπούτσι.

43ο Βήμα


Πάρτε το ένα από τα υφάσματα μεγέθους 35.56cm x 20.32cm και περάστε το στη θηλιά που έχετε δημιουργήσει. Ευθυγραμμίστε τις δύο άκριες και ράψτε. Βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι στη σωστή θέση (το σχέδιο να φαίνεται μπροστά).

 

34ο Βήμα


Τοποθετήστε το ύφασμα (20.32cm x 15.24cm) στην αριστερή-πίσω τρύπα του φλιπ
φλοπ και κολλήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Επαναλάβετε το ίδιο και στην δεξιά
τρύπα.

 

25ο Βήμα


Φορέστε το σανδάλι περνώντας το πόδι σας από τη μεγαλύτερη θηλιά. Προσαρμόστε εάν
είναι απαραίτητο.

 

16ο Βήμα


Μετά και τις τελευταίες προσαρμογές, το φλιπ φλοπ μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο σανδάλι.