Google: Επιτρέπει να διαγράψεις τα τελευταία 15 λεπτά από το ιστορικό αναζήτησης

Τη δυνατότητα διαγραφής του ιστορικού αναζητήσεων τα τελευταία 15 λεπτά προσφέρει πλέον η Google για τη μηχανή αναζήτησής της στους κατόχους των iPhone. Η εταιρεία δήλωσε ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για iOS ενώ οι χρήστες Android θα επωφεληθούν από αυτήν εντός του έτους.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα, ανοίξτε την εφαρμογή Google για iOS, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας πάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέξτε το «Delete last 15 min».

Επιπλέον, η Google έχει ανακοινώσει ορισμένες νέες δυνατότητες για την προστασία του ιστορικού αναζήτησης που είναι συνδεδεμένο με τον Google λογαριασμό σας. Σε πρώτο χρόνο, εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο αυτόματης διαγραφής, μπορείτε να κάνετε την Google να διαγράφει συνεχώς το ιστορικό αναζήτησης σας μαζί με άλλα ιστορικά του ιστού και εφαρμογών μετά από 3 μήνες, 18 μήνες ή 36 μήνες.

Κατά δεύτερον, η Google προσφέρει έναν έλεγχο απορρήτου, καθώς σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα στις ρυθμίσεις. Όταν τελειώσετε, σας παρέχει προτάσεις που σας επιτρέπουν να δείτε πόσο ισχυρή είναι η άμυνα σας.

«Και οι ομάδες και τα συστήματά μας εργάζονται σκληρά, εμποδίζοντας την εμφάνιση επικίνδυνων και κακόβουλων ιστότοπων στο Google Search. Κάθε μέρα τα συστήματά μας εντοπίζουν πάνω από 40 δισεκατομμύρια σελίδες ανεπιθύμητου περιεχομένου, τις οποίες αποκλείουμε από την εμφάνιση στo Search. Είναι μέρος της δουλειάς μας να κάνουμε τo Google Search τον ασφαλέστερο τρόπο αναζήτησης», αναφέρει η Google.