Pakora με γαρίδες από τον Head Chef στο Zen Room

Ο Head Chef του εστιατορίου Zen Room, Mohammed Ismail, μας μαγειρεύει Pakora με γαρίδες.

Υλικά για 1 μερίδα

  • 7 Γαρίδες μέγεθος 13-15
  • 1/2 λάιμ
  • 1 κ.σ. Τζίντζερ σκόρδο πάστα
  • Διάφορα μπαχαρικά
  • 2 κ.σ. Καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. Ρεβυθάλευρο
  • 1/4 κ.γ. Κόκκινο τσίλι σκόνη
  • 1/4 κ.γ. Κουρκουμά σκόνη
  • 500 ml Ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ Γκαράμ μασάλα
  • Λίγα φύλλα κάρυ

Προετοιμασία
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες ακολούθως τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το τσίλι, κουρκουμά, ρεβυθάλευρο, γράμμασάλα, αλάτι και λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Μαρινάρουμε τις γαρίδες με τον χυλό για 30 λεπτά.
4. Ελέγχουμε ότι οι γαρίδες έχουν μαριναριστεί καλά και ψήνουμε βάζοντας μια προς μια σε ζεστό λάδι.
5. Αφήστε τις να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
6. Βγάλτε τις γαρίδες από το λάδι και αφήστε τις να στεγνώσουν σε με απορροφητικό χαρτί.
7. Διακοσμήστε το πιάτο όπως θέλετε. Βάλτε φρέσκο χυμό lime πάνω στις γαρίδες.

Food Knowledge

Οι φρέσκες γαρίδες μαγειρεμένες ή ωμές πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες και να καταψύχονται έως και 3 μήνες κάτω από τους -18οC.
Αφήστε τις γαρίδες με το κέλυφος τους και αφαιρέστε το λίγο πριν την χρήση. Μετά από την απόψυξη, οι κατεψυγμένες γαρίδες δεν πρέπει να καταψυχθούν ξανά.