Θα αρχίσει να υποχωρεί η σκόνη με πτώση θερμοκρασίας για αύριο Παρασκευή. Ενισχυμένο ρεύμα αέρα

Απομακρύνεται το πιο θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση αύριο Παρασκευή. Το Σάββατο όμως επανέρχεται μερικώς το θερμό ρεύμα αέρα με άνοδο στην θερμοκρασία αλλά Κυριακή ξεκινά να υποχωρεί με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Όμως η πτώση συνεχίζεται αρχές της επόμενης εβδομάδας με την περαιτέρω απομάκρυνση του θερμού ρεύματος αέρα αλλά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και πάλι άνοδος περίπου από Πέμπτη 14 Απριλίου.

Μια μικρή περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας θα έχουμε αρχές της επόμενης εβδομάδας Δευτέρα αλλά και Τρίτη 11-12 Απριλίου λόγω ψυχρού ρεύματος που κινείται ανατολικά που έστω και ξυστά θα μας επηρεάσει ρίχνοντας κάποιους βαθμούς τη θερμοκρασία χωρίς όμως να επικρατεί κρύο. Κινούμενο το ψυχρό ρεύμα αέρα ανατολικά εξασθενεί σε σχέση με την δυναμική που έχει αυτές τις ημέρες κατηφορίζοντας προς τα νότια σε περιοχή Ιταλίας. Από Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται και λίγο κάτω της κανονικής.

Μέχρι και Παρασκευή 8/4 παραμένει η σκόνη στην περιοχή μας που θα είναι αυξημένη αλλά το θετικό είναι ότι από αύριο λόγω και σταδιακής αλλαγής του ρεύματος αέρα και της ενίσχυσης του η σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί. Σάββατο και Κυριακή υποχωρεί αλλά ίσως να μην καθαρίσουμε εντελώς όμως θα είναι πιο κάτω τα ποσοστά της σε σχέση με αυτές τις ημέρες. Δείχνει να καθαρίζει περισσότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας την Δευτέρα 11/4 αλλά μπορεί να επανέλθει και πάλι.

Όσο αφορά για βροχές δεν φαίνεται κάτι να απασχολεί την περιοχή μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας. Μπορεί Δευτέρα ή Τρίτη 11-12/4 τοπικά να κάνει κάποιες βροχές(όχι παντού) αλλά αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο μέχρι αύριο Παρασκευή.

Παρασκευή 8 Απριλίου
Το χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου κινείται ανατολικά αφήνοντας δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα να κινηθεί λίγο πιο νότια που αυτό θα εκτοπίσει το πιο θερμό ρεύμα αέρα αλλά και το θερμό με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Βροχές βόρεια της Κύπρου χωρίς να φαίνεται να επηρεάζεται το νησί μας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια παρόλο που το πρωί θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να είναι σε αυξημένα ποσοστά αλλά να μειώνονται τα ποσοστά της από αργά το απόγευμα προς βράδυ δηλαδή να μην δεχόμαστε άλλη μεταφορά σκόνης. Θα αρχίσει να υποχωρεί.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 25 βαθμούς και στα Παράλια 20 έως 24 βαθμούς. Στα ορεινά 16 έως 20 βαθμούς(στο Τρόοδος έως 13 βαθμούς) και έως 24 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Ενισχυμένος Δυτικός 3 έως 4 μποφόρ. Στα βόρεια, δυτικά, νότια και τοπικά στο εσωτερικό έως 5 μποφόρ αλλά στα νότια και βόρεια και έως 6 μποφόρ 12:00-17:00 μεσημέρι προς απόγευμα.

Σάββατο 9 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα προσεγγίζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει και πάλι άνοδο. Το πιο θερμό ρεύμα αέρα μένει πιο μακριά μας χωρίς να μας προσεγγίζει. Ψυχρό ρεύμα αέρα κινείται λίγο πιο νότια προς βόρεια Ιταλία και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό θα παρατηρούνται βροχές και χιόνια τοπικά. Αυτό το ρεύμα αέρα θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα να εκτοπίσει πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια με την σκόνη να υποχωρεί και να μειώνονται τα ποσοστά της αλλά φαίνεται να παραμένει στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 28 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 22 βαθμούς και έως 25 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Νότιος-Νοτιοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.

Κυριακή 10 Απριλίου
Υποχωρεί μερικώς το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας χωρίς να απομακρύνεται εντελώς ακόμα με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Υποχωρεί το θερμό ρεύμα λόγω ανατολική πορείας ψυχρού ρεύματος αέρα. Χαμηλό βαρομετρικό στην Ελλάδα μέσα στο Αιγαίο θα δώσει τοπικές βροχές σε περιοχές της Ελλάδας και προς Βαλκάνια.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις με την σκόνη να υπάρχει στην ατμόσφαιρα με τα ποσοστά της πιο μειωμένα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 27 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 22 βαθμούς και έως 25 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Δευτέρα 11 Απριλίου
Υποχωρεί περαιτέρω το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Υποχωρεί το θερμό ρεύμα λόγω ανατολική πορείας ψυχρού ρεύματος αέρα και μας προσεγγίζει δροσερό ρεύμα αέρα. Χαμηλό βαρομετρικό από Ελλάδα κινείται ανατολικά και θα βρίσκεται πιο βόρεια μας στη Μαύρη θάλασσα και σε συνδυασμό με ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα θα δίνει βροχές βόρεια της Κύπρου χωρίς όμως να μας επηρεάζεται ιδιαίτερα αλλά ίσως πολύ τοπικά και περιορισμένα να δώσει τοπική βροχή αλλά δεν θα επηρεαστεί όλη η Κύπρος.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές αυξημένες νεφώσεις με την ατμόσφαιρα να είναι πιο καθαρή από θέμα σκόνης.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 24 βαθμούς και στα Παράλια 19 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 17 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 3 έως 4 μποφόρ αλλά τοπικά έως 5-6 μποφόρ. Ο εκτοπισμός του θερμού ρεύματος αέρα από δροσερό ρεύμα αέρα ευνοεί σε ενίσχυση του ανέμου στην περιοχή μας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.