Δημιουργία Ιατρικής Σχολής στη Λάρνακα μεταξύ Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του University of Balamand

Δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην πόλη και επαρχία Λάρνακας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του University of Balamand – UOB του Λιβάνου.

Yπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του University of Balamand του Λιβάνου για κοινή ανάπτυξη Ιατρικών Σπουδών αλλά και την δημιουργία Ιατρικής Σχολής.

Η συνεργασια αυτών των δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στο τομέα των Ιατρικων Επιστημών αλλά και με την δημιουργία νέας Ιατρικής Σχολής, με έδρα την επαρχία και πόλη της Λάρνακας με εκατοντάδες φοιτητές απο την Κύπρο και το εξωτερικό θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, την Λάρνακα αλλά και για τα ίδια Πανεπιστήμια.

Το University of Balamand είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και δεύτερο στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστήμια του Λιβάνου και γενικότερα στον Αραβικό κόσμο. Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η Ιατρική του Σχολή.

Το University of Central Lancashire βρίσκεται στο 6.5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμιως (CWUR 2020/21). Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σύγχρονα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη φοιτητική του κοινότητα να απαριθμεί περισσότερους από 35.000 φοιτητές από 150 και πλέον χώρες.