Επανέρχεται πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο αύριο Σάββατο

Επανέρχεται πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο αύριο Σάββατο αλλά Κυριακή ξεκινά να υποχωρεί και πάλι με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή ανεπαίσθητη πτώση. Όμως η πτώση συνεχίζεται αρχές της επόμενης εβδομάδας με την περαιτέρω απομάκρυνση του θερμού ρεύματος αέρα αλλά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και πάλι άνοδος.

Μια μικρή περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας θα έχουμε αρχές της επόμενης εβδομάδας Δευτέρα και Τρίτη 11-12 Απριλίου λόγω ψυχρού ρεύματος που κινείται ανατολικά που έστω και ξυστά θα μας επηρεάσει ρίχνοντας κάποιους βαθμούς τη θερμοκρασία χωρίς όμως να επικρατεί κρύο. Θα είμαστε μεταξύ θερμού και ψυχρού ρεύματος που θα ευνοήσει ναι σε πτώση θερμοκρασίας αλά και ενισχυμένο ρεύμα αέρα την Δευτέρα.

Μετά από την πτώση θερμοκρασίας φαίνεται εκ νέου άνοδος μικρή από Τετάρτη 15/4 και περαιτέρω από Πέμπτη 14/4 προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας επιστρέφοντας και πάλι στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό τμήμα του νησιού το διάστημα 16-17 Απριλίου. Από Μεγάλη Εβδομάδα ακολουθεί πτώση θερμοκρασίας.

Σάββατο και Κυριακή 9-10/4 υποχωρεί περισσότερο η σκόνη αλλά δεν καθαρίζουμε εντελώς όμως θα είναι πιο κάτω τα ποσοστά της σε σχέση με αυτές τις ημέρες. Δείχνει να καθαρίζει περισσότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας την Δευτέρα 11/4 αλλά μπορεί να επανέλθει και πάλι από Πέμπτη 14/4 και μετά.

Όσο αφορά για βροχές δεν φαίνεται κάτι να απασχολεί την περιοχή μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας. Μπορεί Δευτέρα ή Τρίτη 11-12/4 τοπικά να κάνει κάποιες βροχές(όχι παντού). Δεν φαίνεται το χαμηλό βαρομετρικό που κινούμενο ανατολικά βόρεια της Κύπρου να επηρεάσει ιδιαίτερα την Κύπρο δηλαδή δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο.

Σάββατο 9 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα προσεγγίζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει και πάλι άνοδο. Το πιο θερμό ρεύμα αέρα μένει πιο μακριά μας χωρίς να μας προσεγγίζει. Ψυχρό ρεύμα αέρα κινείται λίγο πιο νότια προς βόρεια Ιταλία και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό θα παρατηρούνται βροχές και χιόνια τοπικά. Αυτό το ρεύμα αέρα θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα να εκτοπίσει πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια με την σκόνη να υποχωρεί και να μειώνονται τα ποσοστά της αλλά φαίνεται να παραμένει στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 27 βαθμούς και στα Παράλια 22 έως 23 βαθμούς. Στα ορεινά 16 έως 21 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Νότιος-Νοτιοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.

Κυριακή 10 Απριλίου
Υποχωρεί μερικώς το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας χωρίς να απομακρύνεται εντελώς ακόμα με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Υποχωρεί το θερμό ρεύμα λόγω ανατολική πορείας ψυχρού ρεύματος αέρα. Χαμηλό βαρομετρικό στην Ελλάδα μέσα στο Αιγαίο θα δώσει τοπικές βροχές σε περιοχές της Ελλάδας και προς Βαλκάνια.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις με την σκόνη να υπάρχει στην ατμόσφαιρα με τα ποσοστά της πιο μειωμένα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 26 βαθμούς και στα Παράλια 21 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 16 έως 20 βαθμούς και έως 23 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Δευτέρα 11 Απριλίου
Υποχωρεί περαιτέρω το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Υποχωρεί το θερμό ρεύμα λόγω ανατολική πορείας ψυχρού ρεύματος αέρα και μας προσεγγίζει δροσερό ρεύμα αέρα. Χαμηλό βαρομετρικό από Ελλάδα κινείται ανατολικά και θα βρίσκεται πιο βόρεια μας στη Μαύρη θάλασσα και σε συνδυασμό με ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα θα δίνει βροχές βόρεια της Κύπρου χωρίς όμως να μας επηρεάζει ιδιαίτερα αλλά ίσως πολύ τοπικά και περιορισμένα να δώσει τοπική βροχή αλλά δεν θα επηρεαστεί όλη η Κύπρος.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές αυξημένες νεφώσεις με την ατμόσφαιρα να είναι πιο καθαρή από θέμα σκόνης.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 24 βαθμούς και στα Παράλια 19 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 17 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 3 έως 4 μποφόρ αλλά τοπικά έως 5-6 μποφόρ. Ο εκτοπισμός του θερμού ρεύματος αέρα από δροσερό ρεύμα αέρα ευνοεί σε ενίσχυση του ανέμου στην περιοχή μας.

Τρίτη 12 Απριλίου
Υποχωρεί περαιτέρω το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση. Υποχωρεί το θερμό ρεύμα λόγω ανατολική πορείας ψυχρού ρεύματος αέρα και μας προσεγγίζει δροσερό ρεύμα αέρα.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές νεφώσεις με την ατμόσφαιρα να είναι πιο καθαρή από θέμα σκόνης.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 22 βαθμούς και στα Παράλια 18 έως 21 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 17 βαθμούς και έως 19 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 3 έως 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.