Θέλετε να εργαστείτε στο εξωτερικό; Πλατφόρμα υπολογίζει τον μισθό σας σε 38 χώρες!

Με όλη αυτή την αναστάτωση των τελευταίων ετών, από την ακύρωση των σχεδίων σας μέχρι τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, το να φύγετε μακριά έγινε πιο δύσκολο από ποτέ. Ωστόσο, καθώς τα πράγματα ανοίγουν και μπαίνουμε σε μια νέα πραγματικότητα και… κανονικότητα, πολλοί θα στρέψουν την προσοχή τους στο εξωτερικό, για να πάρουν την πολυπόθητη ταξιδιωτική τους δόση.

Αν συνδυάσουμε αυτή την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει, με το μεγάλο κύμα παραιτήσεων του 2021 και τη διαδεδομένη επιθυμία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τότε ίσως να δούμε ότι η εύρεση νέας εργασίας στο εξωτερικό θα γίνει η καθοριστική τάση του 2022.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις που πρέπει να γίνουν, προτού αναχωρήσετε για ξένες χώρες για το επόμενο στάδιο της καριέρας σας. Από την πιθανή επαναφορά των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, μέχρι την πλέον απαραίτητη ανάγκη για διεθνή ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να εξετάσετε πώς η μετακίνηση στο εξωτερικό θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής σας.

Ωστόσο, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα καθορίσουν το πόσο ελκυστική θα ήταν μια τέτοια μετεγκατάσταση είναι η διαφορά στο μισθό.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ίδια δουλειά που κάνετε τώρα, θα απέδιδε σημαντικά περισσότερα ή λιγότερα χρήματα από αυτά που κερδίζετε σήμερα σε μία άλλη χώρα. Αν συνδυάσετε αυτή την αλλαγή στις αποδοχές με το διαφορετικό κόστος ζωής, θα μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας πολύ καλύτερα και να απολαύσετε ταυτόχρονα ένα μακρινό ταξίδι μακριά.

«Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε πόσο ακριβώς θα μπορούσαν να διαφέρουν οι αποδοχές σας από τόπο σε τόπο», αναφέρεται στην πλατφόρμα της εταιρείας William Russell – μιας ασφαλιστικής εταιρείας για εκπατρισμένους – «δημιουργήσαμε ένα χρήσιμο εργαλείο που δείχνει πώς διαφέρουν οι μέσοι μισθοί για διάφορες θέσεις εργασίας από χώρα σε χώρα. Συγκεντρώσαμε επίσης στοιχεία σχετικά με τα συγκριτικά επίπεδα τιμών σε κάθε χώρα, για να δείξουμε ποια έχει το υψηλότερο κόστος ζωής».

Η νέα πλατφόρμα – υπολογιστής μισθών, που αναπτύχθηκε από την William Russell, σας επιτρέπει να δείτε τον μέσο ετήσιο μισθό για το επάγγελμά σας σε κάθε μία από 38 χώρες. Τα δεδομένα για τις χώρες αντλήθηκαν από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και οι ωριαίοι μισθοί προσαρμόστηκαν για 37,5 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας.

Το εργαλείο περιλαμβάνει μια ποικιλία επαγγελμάτων, όπως προγραμματιστής ιστοσελίδων, αναλυτής δεδομένων, γραφίστας, δημοσιογράφος, πυροσβέστης, βιβλιοθηκάριος, barista και άλλα.

Όπως θα διαπιστώσετε, οι υψηλότεροι μέσοι μισθοί καταγράφονται στην Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ιαπωνία, με αποδοχές που κυμαίνονται από 59.000 έως 93.000 δολάρια ετησίως. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις χώρες βρέθηκαν στην κορυφή του δείκτη του ΟΟΣΑ και για το ακριβό κόστος ζωής.

Αντίθετα, οι χαμηλότεροι μισθοί καταγράφονται στην Τουρκία, την Κολομβία, το Μεξικό, την Ουγγαρία και την Ελλάδα, οι οποίοι κυμαίνονταν από 6.000 έως 15.000 δολάρια ετησίως.

Υπολογίστε τον μισθό σας ανάλογα με τη χώρα και το επάγγελμα, ΕΔΩ.