Σε άνοδο η θερμοκρασία την Πέμπτη λόγω πιο θερμού ρεύματος αέρα-Παραμένει αυξημένη η σκόνη

Πιο θερμό ρεύμα αέρα προσεγγίζει την περιοχή μας αύριο Πέμπτη με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. Την Παρασκευή σε πτώση η θερμοκρασία λόγω ανατολικής πορείας του χαμηλού βαρομετρικού εκτοπίζοντας το πιο θερμό ρεύμα αέρα. Το Σάββατο σε άνοδο η θερμοκρασία και σε μικρή πτώση την Κυριακή. Όμως η πτώση συνεχίζεται αρχές της επόμενης εβδομάδας με την απομάκρυνση του θερμού ρεύματος αέρα αλλά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και πάλι άνοδος.

Μια μικρή περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας φαίνεται αρχές της επόμενης εβδομάδας Δευτέρα και Τρίτη 11-12 Απριλίου λόγω ψυχρού ρεύματος που κινείται ανατολικά με την πιθανότητα έστω και ξυστά να μας επηρεάσει ρίχνοντας κάποιους βαθμούς τη θερμοκρασία χωρίς όμως να επικρατεί κρύο. Κινούμενο το ψυχρό ρεύμα αέρα ανατολικά εξασθενεί σε σχέση με την δυναμική που έχει αυτές τις ημέρες κατηφορίζοντας προς τα νότια σε περιοχή Ιταλίας.

Όπως έχω πει πριν ακόμα μπει ο Απρίλιος ότι αυτός ο μήνας θα είναι θερμός που τις περισσότερες ημέρες η θερμοκρασία θα είναι πάνω της κανονικής με τις βροχές να μην είναι πολλές αλλά να υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε βροχές μετά τις 15-16 Απρίλη το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και την επόμενη εβδομάδα της Μεγάλης Εβδομάδας με θερμοκρασίες πιο κοντά στις κανονικές.

Πέραν των υψηλών θερμοκρασιών μας ταλαιπωρεί και η σκόνη για αυτό οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να προσέχουν. Μέχρι και Παρασκευή 8/4 παραμένει η σκόνη στην περιοχή μας που κατά διαστήματα θα δεχόμαστε περισσότερη με τα ποσοστά της να είναι αυξημένα. Σάββατο και Κυριακή υποχωρεί αλλά ίσως να μην καθαρίσουμε εντελώς όμως θα είναι πιο κάτω τα ποσοστά της σε σχέση με αυτές τις ημέρες. Δείχνει να καθαρίζει περισσότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας την Δευτέρα 11/4 αλλά μπορεί να επανέλθει και πάλι.

Όσο αφορά για βροχές δεν φαίνεται κάτι να απασχολεί την περιοχή μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας. Μπορεί Δευτέρα ή Τρίτη 11-12/4 τοπικά να κάνει κάποιες βροχές(όχι παντού) αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει σε 1-2 ημέρες.

Πέμπτη 7 Απριλίου
Θερμό ρεύμα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας όμως μας προσεγγίζει το πιο θερμό με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί άνοδος θερμοκρασίας κυρίως εσωτερικό και ορεινά. Χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου προς Μαύρη Θάλασσα θα δώσει τοπικού χαρακτήρα βροχές σε περιοχές της Ελλάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να συνεχίσει να παρατηρείται με αύξηση στα ποσοστά της από το μεσημέρι και μετά.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 31 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς(λόγω της θαλάσσιας αύρας κρατάει την θερμοκρασία). Στα ορεινά 21 έως 25 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βόρειο-Βορειοανατολικός στα βόρεια και Νότιος-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές που στο εσωτερικό θα γυρίζει και σε Νοτιοανατολικό 2 έως 4 μποφόρ.

Παρασκευή 8 Απριλίου
Το χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου κινείται ανατολικά αφήνοντας δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα να κινηθεί λίγο πιο νότια που αυτό θα εκτοπίσει το πιο θερμό ρεύμα αέρα αλλά και το θερμό με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Βροχές βόρεια της Κύπρου χωρίς να φαίνεται να επηρεάζεται το νησί μας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια παρόλο που το πρωί θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να είναι σε αυξημένα ποσοστά αλλά να μειώνονται τα ποσοστά της από αργά το απόγευμα προς βράδυ δηλαδή να μην δεχόμαστε άλλη μεταφορά σκόνης.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 25 βαθμούς και στα Παράλια 20 έως 23 βαθμούς. Στα ορεινά 16 έως 21 βαθμούς και έως 23 βαθμούς στα ημιορεινά.
Άνεμος: Δυτικός 3 έως 4 και παροδικά και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Σάββατο 9 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα προσεγγίζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει και πάλι άνοδο. Το πιο θερμό ρεύμα αέρα μένει πιο μακριά μας χωρίς να μας προσεγγίζει. Ψυχρό ρεύμα αέρα κινείται λίγο πιο νότια προς βόρεια Ιταλία και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό θα παρατηρούνται βροχές και χιόνια τοπικά. Αυτό το ρεύμα αέρα θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα να εκτοπίσει πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια με την σκόνη να υποχωρεί και να μειώνονται τα ποσοστά της αλλά φαίνεται να παραμένει στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 28 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 22 βαθμούς και έως 25 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Νότιος-Νοτιοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.

Κυριακή 10 Απριλίου
Υποχωρεί μερικώς το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας χωρίς να απομακρύνεται εντελώς ακόμα με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Υποχωρεί το θερμό ρεύμα λόγω ανατολική πορείας ψυχρού ρεύματος αέρα. Χαμηλό βαρομετρικό στην Ελλάδα μέσα στο Αιγαίο θα δώσει τοπικές βροχές σε περιοχές της Ελλάδας και προς Βαλκάνια.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις με την σκόνη να υπάρχει στην ατμόσφαιρα με τα ποσοστά της πιο μειωμένα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 27 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 22 βαθμούς και έως 25 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.