Καλές καιρικές συνθήκες με άνοδο θερμοκρασίας από Μεγάλη Παρασκευή. Με 30άρια το Πάσχα.

Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα με την θερμοκρασία σήμερα Μεγάλη Τρίτη να βρίσκεται σε πτώση ώστε να είμαστε και λίγο κάτω της κανονικής αλλά αυτό κρατάει για 2 ημέρες. Από Μεγάλη Παρασκευή η θερμοκρασία θα ξεκινήσει ανοδική πορεία που θα συνεχιστεί μέχρι και Κυριακή του Πάσχα λόγω θερμού ρεύματος αέρα που προσεγγίζει την περιοχή μας και αναμένεται να μας επηρεάζει με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.

Επίσης έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και η σκόνη χωρίς όμως να έχει φύγει εντελώς αλλά μέχρι Μεγάλη Τετάρτη θα είναι πολύ πιο καλύτερα. Δείχνει όμως να μην τελειώνουμε από την σκόνη αφού αναμένεται εκ νέου κύμα από Αφρική προς Μεσόγειο. Αυτό θα οφείλεται σε χαμηλό βαρομετρικό που από Ισπανία θα κινηθεί προς Ιταλία που θα σκάβει σκόνη από Αφρική και θα την ανεβάζει σε κεντρική Μεσόγειο. Όμως δεν φαίνεται η περιοχή μας να δέχεται έντονη μεταφορά και αυτό θα οφείλεται πιστεύω στην πορεία του χαμηλού.

Από Ιταλία που θα φτάσει το χαμηλό θα φύγει βορειοανατολικά άρα κάπου εκεί θα σταματήσει η μεταφορά σκόνης και όση σκόνη έχει ανηφορίσει θα απλωθεί και στην περιοχή μας όχι σε αυξημένα ποσοστά. Αν το χαμηλό έφτανε μέχρι και Ελλάδα τότε θα είχαμε και εμείς έντονη μεταφορά.

Για βροχές δυσκολεύεται πολύ ο Απρίλης(εκτός και αν δώσει κάτι πολύ τοπικό σήμερα Μεγάλη Τρίτη) και όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε χωρίς βροχές και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αφού δεν φαίνεται κάποιο σύστημα να μας απασχολεί. Η θερμοκρασία μετά την μικρή πτώση που θα έχει Δευτέρα του Πάσχα δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την επόμενη εβδομάδα αφού θερμό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή μας.

Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου
Μεταξύ δροσερού και θερμού ρεύματος αέρα η Κύπρος με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε κανονικές τιμές έως και λίγο κάτω. Χαμηλό βαρομετρικό περιοχή Ισπανίας θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά προς Ιταλία με αποτέλεσμα να ανεβάσει θερμό ρεύμα αέρα προς Ελλάδα και Κύπρο.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και νεφώσεις κατά περιόδους.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 24 βαθμούς και στα Παράλια 19 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 18 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός αλλά στα νοτιοανατολικά σε Νοτιοδυτικός 3 έως 4 μποφόρ αλλά στα βόρεια, νότια και νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ μεσημέρι με απόγευμα.

Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου
Το χαμηλό βαρομετρικό κινείται ανατολικά με το θερμό ρεύμα αέρα που ανηφορίζει μπροστά του να απλώνεται σταδιακά προς την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Υψηλές πιέσεις επηρεάζουν την ανατολική Μεσόγειο ενώ εκεί που είναι το χαμηλό παρατηρούνται βροχές.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 25 βαθμούς και στα Παράλια 20 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 13 έως 19 βαθμούς και έως 21 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να συνεχίζει την ανοδική της πορεία και να είμαστε πάνω της κανονικής. Το χαμηλό βαρομετρικό περνά από Ιταλία με βροχές και συνεχίζει μια βορειοανατολική πορεία.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα πρωινές και βραδινές ώρες. Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 28 βαθμούς και στα Παράλια 21 έως 24 βαθμούς. Στα ορεινά 17 έως 22 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Διαφόρων διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ.

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας ενώ σχετικά κοντά μας βρίσκεται και πιο θερμό για αυτό έχουμε περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα. Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 31 βαθμούς και στα Παράλια 24 έως 27 βαθμούς. Στα ορεινά 20 έως 27 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας.
Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 32 βαθμούς και στα Παράλια 24 έως 27 βαθμούς. Στα ορεινά 21 έως 27 βαθμούς και έως 29 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Οι καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και Δευτέρα του Πάσχα παρόλο της πολύ μικρής πτώσης που θα έχει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.