Καλοκαιρινό το Πάσχα του 2022-Θερμό ρεύμα αέρα διατηρείται στην περιοχή μας

Θερμό ρεύμα αέρα προσεγγίζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αύριο Μεγάλη Πέμπτη. Από Μεγάλη Παρασκευή η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία κάτι που θα έχει συνέχεια και τις ημέρες του Πάσχα λόγω του ότι το θερμό ρεύμα αέρα θα μείνει στην περιοχή μας. Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό το ρεύμα αέρα να παραμείνει μέχρι τέλος Απριλίου διατηρώντας υψηλές τις θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.

Καλοκαιρινό το Πάσχα μας φέτος με την θερμοκρασία της θάλασσας γύρω στους 20 βαθμούς που μέχρι τη επόμενη εβδομάδα θα ανέβει ακόμα λίγο η θερμοκρασία του νερού.

Επίσης έχει υποχωρήσει η σκόνη. Δείχνει όμως να μην τελειώνουμε εντελώς από την σκόνη αφού αναμένεται εκ νέου κύμα από Αφρική προς Μεσόγειο. Αυτό θα οφείλεται σε χαμηλό βαρομετρικό που από Ισπανία θα κινηθεί προς Ιταλία που θα σκάβει σκόνη από Αφρική και θα την ανεβάζει σε κεντρική Μεσόγειο. Όμως δεν φαίνεται η περιοχή μας να δέχεται έντονη μεταφορά και αυτό θα οφείλεται πιστεύω στην πορεία του χαμηλού. Από Ιταλία που θα φτάσει το χαμηλό θα φύγει βορειοανατολικά άρα κάπου εκεί θα σταματήσει η μεταφορά σκόνης και όση σκόνη έχει ανηφορίσει θα απλωθεί και στην περιοχή μας όχι σε αυξημένα ποσοστά. Αν το χαμηλό έφτανε μέχρι και Ελλάδα τότε θα είχαμε και εμείς έντονη μεταφορά.

Για βροχές δυσκολεύεται πολύ ο Απρίλης και όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε χωρίς βροχές ίσως και μέχρι το τέλος του μήνα αφού δεν φαίνεται κάποιο σύστημα να μας απασχολεί. Η θερμοκρασία μετά την μικρή πτώση που θα έχει Δευτέρα του Πάσχα δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την επόμενη εβδομάδα αφού θερμό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή μας.

Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου
Το χαμηλό βαρομετρικό κινείται ανατολικά με το θερμό ρεύμα αέρα που ανηφορίζει μπροστά του να απλώνεται σταδιακά προς την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Υψηλές πιέσεις επηρεάζουν την ανατολική Μεσόγειο ενώ εκεί που είναι το χαμηλό παρατηρούνται βροχές.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 25 βαθμούς και στα Παράλια 20 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 13 έως 19 βαθμούς και έως 21 βαθμούς στα ημιορεινά.
Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να συνεχίζει την ανοδική της πορεία και να είμαστε πάνω της κανονικής. Το χαμηλό βαρομετρικό περνά από Ιταλία με βροχές και συνεχίζει μια βορειοανατολική πορεία.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα πρωινές και βραδινές ώρες. Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 28 βαθμούς και στα Παράλια 21 έως 24 βαθμούς. Στα ορεινά 17 έως 22 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στα ημιορεινά.
Άνεμος: Διαφόρων διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ.

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας ενώ σχετικά κοντά μας βρίσκεται και πιο θερμό για αυτό έχουμε περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας.

Καιρός: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα. Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 31 βαθμούς και στα Παράλια 24 έως 27 βαθμούς. Στα ορεινά 20 έως 27 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στα ημιορεινά.
Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας.
Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 32 βαθμούς και στα Παράλια 24 έως 27 βαθμούς. Στα ορεινά 21 έως 27 βαθμούς και έως 29 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας.
Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 30-31 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 26 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 25 βαθμούς και έως 27 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.

Τρίτη του Πάσχα 26 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας.
Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 30 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 24 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.