Σε μικρή περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία. Σταδιακή άνοδος από Παρασκευή

Υποχωρεί το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας για κάποιες ημέρες με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να είμαστε λίγους βαθμούς κάτω της κανονικής μέχρι Πέμπτη 14 Απριλίου. Από Παρασκευή 15/4 μας προσεγγίζει θερμό ρεύμα αέρα που θα μας επηρεάζει από Σάββατο μέχρι Μεγάλη Δευτέρα με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να είμαστε πάνω της κανονικής.

Μας προσεγγίζει και πάλι θερμό ρεύμα αέρα διότι αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα με χαμηλό βαρομετρικό σε βορειοδυτική Αφρική θα κινηθούν ανατολικά και με βάση τον άνεμο που γυρίζει ανάποδα με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού θα ανεβάζουν θερμό ρεύμα αέρα προς Μεσόγειο και αναμένεται να ξεκινήσει να μας επηρεάζει από Παρασκευή αλλά κυρίως από Σάββατο 16/4.

Πέραν του θερμού ρεύματος αέρα που ανηφορίζει η συγκεκριμένη διαταραχή σκάβει και σκόνη από Αφρική και την ανεβάζει προς τα πάνω αλλά ακόμα δεν είναι αδιευκρίνιστο στο πόσο μπορεί να μας επηρεάσει. Μπορεί να επανέλθει η σκόνη προς το τέλος της εβδομάδας αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι αυξημένη κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαταραχής αλλά και του ανεμολογικού πεδίου.

Μετά την άνοδο που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από Παρασκευή μέχρι και Μεγάλη Δευτέρα από Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει πτώση θερμοκρασίας που όπως φαίνεται αυτό θα οφείλεται σε Αντικυκλώνα εμποδιστή που θα βρίσκεται σε δυτική-βορειοδυτική Ευρώπη αναγκάζοντας σε ψυχρό ρεύμα αέρα να κατηφορίσει νοτιότερα προς Ελλάδα κάτι που θα ευνοήσει την δική μας περιοχή με πτώση θερμοκρασίας αλλά δεν θα μας έρθει ψυχρό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι στα κανονικά έως λίγο πιο κάτω.

Από θέμα βροχών δεν διαφαίνεται κάποιο σύστημα σε εμάς για τις επόμενες 6-7 ημέρες αλλά ίσως κάποιες βροχές να σημειωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας που είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Τώρα για τις ημέρες του Πάσχα ενδεχομένως να πάμε με καλό καιρό και άνοδο θερμοκρασίας. Όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή πρόβλεψη.

Τρίτη 12 Απριλίου
Μεταξύ ψυχρού ρεύματος αέρα που βρίσκεται βόρεια μας και θερμού ρεύματος αέρα που βρίσκεται ανατολικά και νότια μας. Αυτό θα ευνοήσει σε μικρή περαιτέρω πτώση αύριο για να είμαστε κοντά στις κανονικές έως και λίγο πιο κάτω. Θερμό ρεύμα αέρα αρχίζει να ανηφορίζει προς κεντρική Μεσόγειο.

 

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και χωρίς σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 22 βαθμούς και στα Παράλια 18 έως 21 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 17 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός στις περισσότερες περιοχές ενώ στα νοτιοανατολικά θα γυρίζει και σε Νοτιοδυτικός εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ. Στα νότια τμήματα σε επαρχία Λεμεσού μεσημέρι προς απόγευμα έως 5 και παροδικά έως 6 μποφόρ.

Τετάρτη 13 Απριλίου
Χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή στο ρεύμα αέρα με το θερμό ρεύμα αέρα να βρίσκεται πιο νότια και ανατολικά μας με την θερμοκρασία σε μικρή ανεπαίσθητη τοπική άνοδο. Αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και χαμηλό βαρομετρικό σε βορειοδυτική Αφρική θα συνεχίσουν την ροή θερμού ρεύματος αέρα προς κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια.
Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 23 βαθμούς και στα Παράλια 19 έως 21 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 17 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά.
Άνεμος: Διαφόρων διευθύνσεων 2 έως 3 μποφόρ.

Πέμπτη 14 Απριλίου
Η αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και το χαμηλό βαρομετρικό κινούνται ανατολικά που ευνοεί στο θερμό ρεύμα αέρα να απλώνεται από Ιταλία προς Ελλάδα χωρίς όμως ακόμα να μας επηρεάζει. Το ψυχρό ρεύμα αέρα στα βόρεια μας εξασθενεί και υποχωρεί βόρεια.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές νεφώσεις με την ατμόσφαιρα να είναι πιο καθαρή από θέμα σκόνης.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 22 βαθμούς και στα Παράλια 19 έως 22 βαθμούς. Στα ορεινά 12 έως 17 βαθμούς και έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά.
Άνεμος: Βορειοανατολικός 2 έως 4 μποφόρ.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.