Νέες και πολύ χρήσιμες λειτουργίες προστέθηκαν στο WhatsApp

Μετά από αρκετές διαρροές τις προηγούμενες εβδομάδες από την beta έκδοση, η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp ανακοίνωσε και επίσημα πλέον τις νέες λειτουργίες που θα δούμε σταδιακά στη δημοφιλή υπηρεσία.

Στο επίσημο blog στάθηκαν ιδιαίτερα στα WhatsApp Communities, μια νέα ενότητα που απευθύνεται κυρίως σε οργανισμούς και κοινότητες προκειμένου να συγκεντρώνονται εκεί όλες οι σχετικές ενημερώσεις για κάποιο θέμα με δυνατότητα να δημιουργούνται μικρότερα groups από τα μέλη για την συζήτηση των θεμάτων. Θα υπάρχουν κανονικά διαχειριστές (admins) και όλα τα μηνύματα προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση.

Οι υπόλοιπες προσθήκες είναι τα emoji reactions στα μηνύματα των συνομιλιών, για να εκφράζεις εύκολα και γρήγορα τη γνώμη σου στους συνομιλητές, η δυνατότητα να μοιράζεσαι αρχεία μεγέθους έως 2GB (αντί μόλις 100MB που ισχύει μέχρι σήμερα), να πραγματοποιείς ομαδικές φωνητικές κλήσεις με έως 32 συμμετέχοντες, αλλά και τη δυνατότητα για τους admins να διαγράφουν μηνύματα που κρίνουν ως προβληματικά από τα chats όλων των συμμετεχόντων στα groups.

 

Πηγή