Οι Ασώματες Δυνάμεις γιορτάζουν 25 χρόνια δημιουργικής πορείας με το νέο της έργο Land of Darkness / Land of Light

Οι Ασώματες Δυνάμεις της καταξιωμένης χορογράφου Μάχης Δημητριάδου Lindahl γιορτάζουν φέτος 25 χρόνια δημιουργικής πορείας με το νέο της έργο Land of Darkness / Land of Light, ένα έργο σύγχρονου χορού και κλασσικής μουσικής.
Βασισμένο στη μουσική σύνθεση του Φρανς Σούμπερτ Η Κόρη κι ο Θάνατος, σε ζωντανή εκτέλεση από τους Fusionia Quartet, οι έξι εξαιρετικοί χορευτές και χορεύτριες της ομάδας μεταφέρουνε μέσα από τις ιστορίες των σωμάτων τους την προσωπική αλλά και τη συλλογική τους αναμέτρηση με τη ζωή και τον θάνατο.

Η έννοια του σκότους σε αντιδιαστολή με την έννοια του φωτός, σηματοδοτεί το πλαίσιο της χορογραφικής έρευνας. Εγγεγραμμένο στην κυτταρική μας μνήμη, το πέρασμα από φως στο σκοτάδι, εικαστικά όσο και συμβολικά απεικονίζει την βασική αρχή της αέναης αλλαγής, όπου η μία κατάσταση εμπεριέχει εν δυνάμει την άλλη.

Στις πολυάριθμες αναφορές της μυθολογίας, της ψυχολογίας, των θρησκειών, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας, το ταξίδι αυτό σημαίνει την αέναη κυκλική μεταμόρφωση των δυνάμεων της ζωής, από την γέννηση, στην άνθιση, στην πληρότητα, στην φθορά, στον θάνατο και στην αναγέννηση.

Η βίαιη και απειλητική εμπειρία της πανδημίας αλλά και του πολέμου που βιώνουμε στις μέρες μας, έγινε η αφορμή για την θεματική του έργου, για να αναστοχαστούμε την σχέση μας με τον φόβο, την απώλεια, την φθορά, την απελπισία, την απομόνωση, όλα όσα σηματοδοτούν την έννοια του σκότους, αλλά ταυτόχρονα και την ασίγαστη έλξη του φωτός, της δύναμης της ζωής, της ελπίδας, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης και επαφής με τον άλλον.

Χορογραφία / Σκηνοθεσία : Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl Μουσική : Φρανς Σούμπερτ «The Death and the Maiden» σε ζωντανή εκτέλεση από τους Fusionia quartet : Μάριος Ιωάννου ( βιολί) Σάββας Λαγού ( βιολί), Sorin Alexandru Horlea (viola), Robertas Grod ( cello) Κοστούμια : Έλενα Κατσούρη Φωτισμοί Γιώργος Λάζογλου
Χορός / συν δημιουγία : Χριστιάνα Ευτυχίου, Άνθη Κέττηρου, Γεωργία Κωνσταντίνου Κλάρκ, Λοίζος Κωνσταντίνου, Φούλη Στυλιανίδου, Σωτήρης Σωτηρίου.

Η παράσταση επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες μέσω του προγράμματος Τερψιχόρη 2022 με την υποστήριξη του θεάτρου Ριάλτο και του Δημοτικού θεάτρου Λευκωσίας.

 

3 Μαίου Θέτρο Ριάλτο, ωρα 8.30μμ
10 και 11 Μαίου Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, ωρα 8.30μμ
Εισητήρια https://rialto.interticket.com/  θέατρο Ριάλτο, https://www.soldoutticketbox.com/  Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας