Αυξημένα ποσοστά σκόνης μέχρι Παρασκευή. Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή και άνοδος το Σάββατο

Θερμό ρεύμα αέρα παραμένει στην περιοχή μας που κατά διαστήματα θα μας προσεγγίζει πιο θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να ανεβαίνει παραμένοντας πάνω της κανονικής που όταν θα μας προσεγγίζει πιο θερμό ρεύμα αέρα θα είμαστε πολύ πιο πάνω της κανονικής. Από Παρασκευή 8 Απριλίου η θερμοκρασία σημειώνει πτώση με την υποχώρηση του πιο θερμού ρεύματος αέρα.

Μια μικρή περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας φαίνεται αρχές της επόμενης εβδομάδας Δευτέρα και Τρίτη 11-12 Απριλίου λόγω ψυχρού ρεύματος που κινείται ανατολικά με την πιθανότητα έστω και ξυστά να μας επηρεάσει ρίχνοντας κάποιους βαθμούς τη θερμοκρασία χωρίς όμως να επικρατεί κρύο αλλά από Τετάρτη 13 Απριλίου και μετά φαίνεται εκ νέου άνοδος θερμοκρασίας.

Όπως έχω πει πριν ακόμα μπει ο Απρίλιος ότι αυτός ο μήνας θα είναι θερμός που τις περισσότερες ημέρες η θερμοκρασία θα είναι πάνω της κανονικής με τις βροχές να μην είναι πολλές αλλά να υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε βροχές μετά τις 15-16 Απρίλη το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και την επόμενη εβδομάδα της Μεγάλης Εβδομάδας με θερμοκρασίες πιο κοντά στις κανονικές.

Πέραν των υψηλών θερμοκρασιών μας ταλαιπωρεί και η σκόνη για αυτό οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να προσέχουν. Μέχρι και Παρασκευή 8/4 παραμένει η σκόνη στην περιοχή μας που κατά διαστήματα θα δεχόμαστε περισσότερη με τα ποσοστά της να είναι αυξημένα. Σάββατο και Κυριακή υποχωρεί αλλά ίσως να μην καθαρίσουμε εντελώς όμως θα είναι πιο κάτω τα ποσοστά της σε σχέση με αυτές τις ημέρες.

Τετάρτη 6 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας αλλά υποχωρεί λίγο το πιο θερμό ρεύμα αέρα με μικρή ανεπαίσθητη πτώση της θερμοκρασίας. Κάποια χαμηλά βαρομετρικά που βρίσκονται στην περιοχή δεν αναμένεται να αλλάξουν τον καιρό μας από θέμα βροχών.
Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια αλλά και σκόνη στην ατμόσφαιρα με πιθανή μικρή μείωση στα ποσοστά της σε σχέση με την Τρίτη βράδυ.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 29 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 26 βαθμούς. Στα ορεινά 20 έως 24 βαθμούς και έως 27 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 3 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Πέμπτη 7 Απριλίου
Θερμό ρεύμα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας όμως μας προσεγγίζει το πιο θερμό με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί άνοδος θερμοκρασίας κυρίως εσωτερικό και ορεινά. Χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου προς Μαύρη Θάλασσα θα δώσει τοπικού χαρακτήρα βροχές σε περιοχές της Ελλάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να συνεχίσει να παρατηρείται με αύξηση στα ποσοστά της από το μεσημέρι και μετά.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 31 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς(λόγω της θαλάσσιας αύρας κρατάει την θερμοκρασία). Στα ορεινά 21 έως 25 βαθμούς και έως 29 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Νότιος-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Παρασκευή 8 Απριλίου
Το χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου κινείται ανατολικά αφήνοντας δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα να κινηθεί λίγο πιο νότια που αυτό θα εκτοπίσει το πιο θερμό ρεύμα αέρα αλλά και το θερμό με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Βροχές βόρεια της Κύπρου χωρίς να φαίνεται να επηρεάζεται το νησί μας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια παρόλο που το πρωί θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να είναι σε αυξημένα ποσοστά αλλά να μειώνονται τα ποσοστά της από αργά το απόγευμα προς βράδυ δηλαδή να μην δεχόμαστε άλλη μεταφορά σκόνης.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 25 βαθμούς και στα Παράλια 20 έως 23 βαθμούς. Στα ορεινά 16 έως 21 βαθμούς και έως 23 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός 3 έως 4 και παροδικά και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Σάββατο 9 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα προσεγγίζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει και πάλι άνοδο. Το πιο θερμό ρεύμα αέρα μένει πιο μακριά μας χωρίς να μας προσεγγίζει. Ψυχρό ρεύμα αέρα κινείται λίγο πιο νότια προς βόρεια Ιταλία και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό θα παρατηρούνται βροχές και χιόνια τοπικά. Αυτό το ρεύμα αέρα θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα να εκτοπίσει πρόσκαιρα το θερμό ρεύμα αέρα αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια με την σκόνη να υποχωρεί και να μειώνονται τα ποσοστά της αλλά ενδεχομένως να παραμείνει σε πιο αραιή μορφή και να είναι καλύτερα.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 28 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς. Στα ορεινά 18 έως 22 βαθμούς και έως 25 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Νότιος-Νοτιοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.